Rosa luddig kofta med virkade knappar

img_5970

Min rosa luddiga kofta är klar …

img_5971

och visst blev de virkade knapparna det som gjorde koftan speciell.

Du kan läsa om mina knapp-funderingar här. Vill du ha beskrivningen i PDF-format går du in på Beskrivningar i menyn här ovanför. Det tog längre tid att komma på hur jag skulle göra för att spara beskrivningen som PDF-fil än att virka alla knapparna ;).

Mönstret är Strikks ”Figursvängd angorakofta”, men jag har stickat hellånga ärmar iställer för trekvarts, och jag har stickat med dubbelt Kid Mohair istället för angoragarn (Marks&Kattens, 76% kid mohair och 24 % polyamid).

Jag har en kofta sedan tidigare i det garn som beskrivningen är gjord för – Angora super från Anny Blatt. Det är väl inte riktigt rättvist att jämföra garnerna, som att jämföra äpplen med päron, men jag gör det ändå. Angoragarnet är så otroligt mjukt och luddigt, och väldigt varmt. Mohairgarnet är inte lika luddigt, men förmodligen mer slitstarkt eftersom det innehåller syntet. Det är helt klart billigare, men trots att jag stickat med dubbelt garn blir stickningen mycket glesare än med angoragarnet. Har inte bestämt mig för vad jag tycker om det.

Får se vilket garn som vinner i längden, återkommer när jag använt båda koftorna ett tag, än är det för varmt att använda dem. Vi har ju en varm och vacker september i år,  i alla fall här i Sydsverige :).

 

 

2 reaktioner på ”Rosa luddig kofta med virkade knappar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s