Helg i Simrishamn

DSC_0835Helgen som gick tog vi oss en biltur till Simrishamn. Målet för vår utflykt var egentligen Autoseum i Simrishamn, men eftersom vi inte varit i Simrishamn förut passade vi på att se oss omkring.DSC_0840 (2)Vilken idyll!

DSC_0833 (2)I hamnen finns glädjande nog fortfarande många fiskebåtar (även om en låg på kajen just nu).

Autoseum var fascinerande – bilar från över ett sekel, de flesta väldigt vackra. Här en detaljstudie av kylarprydnader, många på bilar som jag aldrig hört talas om förut. Rolls Royce känner väl alla till, på vilket bilmärke den pampiga landande rovfågeln satt på missade jag, men sen kommer Hudson, Pontiac (efter indianhövdingen med samma namn), Sara, Humber och Alvis.

Här en Locomobile från USA, från 1920. Så här stod det på informationsskylten: bilen är lyxutrustad. Bland annat talade man med föraren via en elektrisk telefon. För herrns finns cigarrhållare och askkopp, och för damen spegel, parfymhållare och fack för handarbete.

IMG_5966

Även nuförtiden handarbetas det i bilen …

DSC_0861

Det här sysselsatte jag mig med i bilen på väg till och från Simrishamn. Jag har köpt en ny marinblå jacka som jag vill ha en matchande sjal till.  I garnskåpet hemma hittade jag ett helt nystan Alpakka Silke och ett nystan Alpakka i blå och blågröna toner som tillsammans med olika gröna växtfärgade ullgarner ska bli min tredje Leftie. De gröna nyanser jag använt hitintills är färgade med lökskal/ljung tillsammans med indigo och båda färgade på gråmelerat Brage-garn. Det blir så fina skiftningar i färgen när man färgar på gråmelerat tycker jag.

Jag tycker verkligen om Leftie-sjalen. Den är lättstickad och det blir en rolig utmaning att se vad man kan åstadkomma med de restgarner (lefties) man har hemma. I bilen stickar jag med rundsticka för att inte peta chauffören i örat (eller någon annanstans) med stickorna … :). Beskrivningen till Leftie-sjalen hittar du här.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s