Flamingoklänning

dsc_0005.jpg

 Om man tittar riktigt nära så är det faktiskt små flamingos på det här tyget.

Tyget är köpt på Tygverket, men jag köpte det IRL när jag var hos syrran i Stockholm i våras. Tygverket har två butiker på Söder, båda på S:t Paulsgatan. De har bland annat mycket Liberty-tyger, men det här står det Rose & Hubble på.

Jag hade tänkt sy en klänning av det (någon som blir förvånad?), med vit krage och knäppning fram. Problemet är att jag inte hittar sådant tyg som jag vill ha till kragen. Jag är ganska säker på att det kallas pikétyg, för så benämns tyget bland annat i Etons beskrivning av sin smoking-skjorta. Men när jag frågat efter pikétyg i tygaffären har de bara haft stickat pikétyg. Jag vill ha vävt pikétyg. Jag har surfat runt lite men inte hittat det jag söker på nätet heller. Nu har jag börjat snegla på makens skjortor i garderoben. Är det inte någon där som börjar bli lite sliten? Då skulle jag kunna ta de bästa delarna till en krage till min klänning. Kanske man skulle passa på i helgen om han åker och kollar på något motorevenemang … :).

Vet du kanske var jag kan få tag i vitt, vävt, pikétyg?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Flamingoklänning

  1. Jag tror nog att jag har lite vävt vitt pikétyg i samlingen. Jag tror tom att jag har i två olika grovlekar. Hur mycket behöver du?? Om jag hittar i morgon när jag letar kan jag skicka det du behöver! /Efwa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s