Junikoftan som blev en julikofta

IMG_5856

Nu är min sommarkofta Juni klar. Det blev i alla fall en julikofta och inte en augustikofta :). Nu förstår jag vad min svärmor menar när hon säger att hon inte gärna stickar med bomullsgarn. Det blir väldigt lätt randigt. Det hjälpte inte att jag stickade med ett annat garn än jag först tänkt.

Jag tycker att idén med att sticka fast ärmarna är smart, men jag har inte fått det riktigt snyggt varken i ärmhålen eller uppe på ärmkullarna på den här koftan. I ärmhålen ser det ut som jag tappat en maska, men så är det inte. Stickar man för lösa kantmaskor blir det så här när man sedan plockar upp maskor i, eller precis innanför dem. Maskorna på ärmkullarna har blivit ojämna. De närmast ärmhålen är lösare är de övriga.

Kanske syns sådana här detaljer tydligare när man stickar med ljust garn, kanske blir de också tydligare i bomullsgarn. Hela grejen var ju att jag behövde en vit bomullskofta…IMG_5865

Ingen ska väl titta under mina armar och ojämnheterna syns mest på nära håll. På långt håll och utan glasögon är koftan riktigt fin. Den var rolig att sticka. Mönstret var lätt att följa. Du hittar det om du klickar på länken Juni ovan. Originalet är stickad i ullgarn. Kanske ska du inte välja ett bomullsgarn om du liksom jag stickar lite ojämnt ;).

 

10 reaktioner på ”Junikoftan som blev en julikofta

 1. Vilken fin kofta!

  Jag gillar konceptet med att sticka i ärmarna, men har också haft svårt att få det riktigt snyggt. Men så kom jag på att det kanske beror på att upplockade maskor blir lite större än de stickade. Så nu gör jag mig omaket att sitta och dra åt dem, en i taget. Det innebär en liten extra arbetsinsats, men det gör stor skillnad.

  Gilla

   • Jag har också haft svårt att få maskorna snygga när jag plockat upp runt ärmhål tills jag prövade att plocka upp maskorna med en mindre sticka och sedan använda mig av korta varv av typen ”wrap and turn”. Jag älskar german short rows men det blir inte bra runt ett ärmhål. Kolla in bilderna på skillnaden i det här inlägget om korta varv.

    Gilla

   • Har nu jämfört olika sätt att sticka på ärmar och då ser jag att det blivit finare på exempelvis Emelie-koftan där jag stickat med w&t. Måtte jag komma ihåg det om jag gör något liknande någon mer gång. Jag kommer inte att repa upp den här 🙂

    Gilla

 2. Allt detta som du påpekar är det ingen som ser,när koftan användes.
  Säger den som har sett koftan ”in real Life” och konstaterade,att den var
  jättefin…..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s