Sista chansen att delta i tävlingen …

I fjol och året dessförinnan utlyste jag en tävling för att fira att jag bloggat i ett respektive två år. I år hade jag först inte tänkt ordna någon tävling, men i veckan hittade jag tre trevliga stickrelaterade böcker som jag inte kunde motstå, köpte dubbelt av dem så att någon av er kära läsare har chansen att vinna dem.

IMG_5818

Vinner du den här till exempel, kan du sticka inte mindre än 25 olika fantasifulla barnmössor (storlekar 6 månader-3år) med matchande vantar, sockar och halsdukar. Själv är jag förtjust i trädhalsduken man skymtar uppe till höger … och är inte lilla hajen i mitten i nedre raden jättesöt? Och det finns en helt bedårande kaninmössa, en urgullig julmössa, en tuff drakmössa och… Ja, helt enkelt en måste-ha-bok! De flesta mössorna är av typen där mössan går ner som en värmande halskrage, vilket verkar både varmt och skönt och praktiskt: det hindrar de minsta barnen från att dra av sig mössan.

IMG_5815

Den här är boken för en riktig sticknörd: Den innehåller 54 olika sätt att lägga upp och maska av på. Den är skriven på engelska, men har du redan en del stickkunskaper att relatera till bör det inte utgöra något hinder. Boken är väldigt instruktiv, med tydliga foton, och innehåller en hel del tips. Lite ur innehållet: flerfärgad uppläggning, tre olika varianter på dubbelsidig uppläggning för den som exempelvis vill sticka tå-upp-sockar, extra elastiska avmaskningar, dekorativa avmaskiningar, sydda avmaskningar …

IMG_5816

Här är en bok för den som gärna vill sticka, men kanske inte vill sticka så stora projekt i början. I början av boken finns till exempel rutor i olika mönster som man kan testa. Får man blodad tand kan man ju sticka så många att det räcker till en liten filt. Det finns beskrivning på flera olika spetskanter som jag tänker att man exempelvis kan sy på tröjärmar som blivit för korta. Det har blivit populärt att sticka sina egna disktrasor och gästhanddukar igen. Beskrivning finns till båda i boken. Här är också grundbeskrivningar till både vantar och sockar (med tre olika hälar). När man sedan blivit varm i kläderna finns faktiskt några enklare koftor och västar till både stora och små i slutet, bland annat en rätstickad kofta i damstorlek som jag själv blev sugen på …  För att inte tala om filten av fiskformade ”rutor” som virkas ihop till ett helt fiskstim … Ännu en ”bra-att-ha-bok” alltså!

Det kanske inte framgår av bilden, men den här boken är liksom den förra spiralbunden, vilket gör att den ligger kvar uppslagen på den sida du bestämt, praktiskt när det handlar om stickbeskrivningar ;).

Nu har du alltså chans att vinna en av dessa böcker i min

Tävling

Allt du behöver göra är att svara på frågorna här  och maila svaren till mig: ewasve6230@gmail.com , senast 7 augusti.

Vinnare meddelas via mail och här på bloggen senast 14 augusti.

Har du själv en blogg och vill dubbla din vinstchans länkar du till denna sida från din blogg. Tala i så fall om i tävlingsmailet att du gjort det och tala om från vilken blogg du länkar.

Kom ihåg att skriva din adress så jag kan skicka ev. vinst till dig. Skriv också vilken av vinsterna du helst vill ha. Den som vinner första pris får givetvis sitt förstahandsval.

Fråga 1:

Vad handlade mitt första blogginlägg i år om?

Fråga 2:

Vilka garner har jag använt till min Loppa-kofta som blev klar i maj?

Fråga 3:

Vad var det som var lite speciellt med mitt senaste klänningsprojekt – det som jag sydde klart 10 juli?

Utslagsfråga:

mms_20160718_230823.jpg

Det här är en duk som min mans mormor vävt (lin). Någon var på väg att slänga den. Ge mig istället förslag till vad jag kan göra med den mer än att använda den som duk! Fantasifulla svar uppskattas!

(tips: du har väl sett att det finns en sökfunktion på sidan 😉 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s