Annan loppa

IMG_4673 (3)

Jag har börjat om från början på min Loppa (Damejakka Loppa) efter att ha funderat över varför jag inte kände mig tillfreds med mina tidigare färgval och färgkombinationer.  Nu har jag skaffat en annan nyans till knäppkanterna och även ändrat bland mönsterfärgerna. Egentligen är det inte mycket som är detsamma, mer än att jag fortfarande använder mina växtfärgade garner.

IMG_4667 Fröet  till koftan  var ju mina gamla växtfärgningsprover. Tänkte att det var synd att de skulle ligga där till ingen nytta och erinrade mig att jag sett att Maria startat en KAL med den fina ”Loppan”. Kanske kunde det vara ett bra sätt att använda mina växtfärgade garner på?  Jag stickade ingen provlapp  innan jag började sticka på själva koftan. Det finns så lite garn av varje nyans och jag ville inte slösa bort en enda centimeter. Jag nöjde mig med att provfärglägga i ett korsstygnsprogram i datorn. Men det var svårt att få fram samma färger på datorskärmen som garnerna har,  så det blev inte rättvisande. Och jag ändrade så mycket i färgerna att den fina harmoni som Ann Myhre åstadkommit i orginalet  försvann – det kändes inte som samma mönster längre. Dessutom passade det lila garn jag först beställt till kanter inte så bra ihop med de växtfärgade färgerna. De subtila nyanserna märktes inte, färgerna slog ut varandra.

När det nya knäppkantsgarnet kommit prövade jag en annan taktik. Jag gick runt med garndockorna i olika rum i huset – och utomhus – i olika ljus, plockade bort och  la till färger tills det kändes som jag fått fram en harmonisk färgkombination. Då stickade jag en provlapp. Ja, minsann. Jag hade nämligen kommit på att jag inte behövde klippa av trådarna utan bara kunde repa upp lappen igen efter att jag fotograferat den :).

2 reaktioner på ”Annan loppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s