För lila? För buckligt?

 

Jag har stickat en bit på min Damejakka Loppa. Dags att ta en ordentlig titt, först lite på avstånd …IMG_4648

och sen på lite närmare håll …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den lila färgen på halskanten är lite knepig. Den ser mycket mörkare ut inomhus. Egentligen skulle jag velat ha en mörkare nyans, men hittade ingen när jag beställde garn. Nu såg jag att det fanns i en annan e-shop så jag har faktiskt beställt två nystan därifrån och så får jag ta beslut när garnet kommer: fortsätta eller börja om? Som synes har jag inte hållit garnet tillräckligt löst när jag stickat sicksackmönstret så det rödlila partiet under ser lite buckligt ut. Kan det rättas till genom blockning? Vad tror du? Buckligheten får annars också vägas in i beslutet om jag ska börja om eller inte.

 

5 reaktioner på ”För lila? För buckligt?

 1. Har jag väl börjat fundera i de där banorna så slutar det allt som oftast med att jag repar upp. Förr eller senare… Det hjälper mig inte att andra tycker att det är bra. Tyvärr 😟 Men det är jag det – du får lita till magkänslan, den har allt som oftas rätt ☺

  Gilla

 2. Det där med vilka färger man gillar är ju en smaksak, men jag tycker att de du använt hittills är underbara.

  Det där med att blocka ut det buckliga däremot, vet jag inte om jag skulle hoppas på. Jag testat den varianten någon gång och det gick inget vidare. Så om det är mer buckligt än vad du kan acceptera, skulle jag nog rösta för en nystart.

  Gilla

 3. Jag förstår vad du menar med det lila garnet. Jag tycker att kulören är fin men jag kan inte ha den på kläder. För dig kanske det är annorlunda och du kanske klär toppenbra i den. Testa! När det gäller bockning är jag tyvärr ingen expert…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s