Dala-sockor

IMG_4644Här kommer en sock-variant som jag lärde mig när jag gick min textillärarutbildning. Det är hälen som är finessen.IMG_4646

Den är väldigt lättstickad. Som du ser på bilderna stickas den på i efterhand – vilket dessutom gör att den är lätt utbytbar om man sliter ut hälen innan resten av sockan.

Garnet är handfärgat, tror det är färgat på Filcolanas Arwetta Classic, i alla fall är det gröna som jag  kompletterat med av den sorten, tycker det känns väldigt likt. Den gröna färgen, äppelgrön, är verkligen GRÖN, kanske lite väl grön ihop med det andra men det var svårt att föreställa sig hur det skulle bli när jag beställde garnet.

Vill du också sticka sockor med lättstickade hälar? Här får du beskrivningen: Dalasockor

 

 

 

2 reaktioner på ”Dala-sockor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s