Lopp-kofta?

Det var kaos i vårt förråd. Och inne i mitt huvud var det ganska fullt av projektidéer som snurrade runt. Så jag tänkte att om jag gör något så prosaiskt som att röja i förrådet skulle jag både få ordning på gamla leksaker, möbler och resväskor och samtidigt stilla idétillflödet en stund. Men tror du inte jag hittade inspiration även i förrådet:

IMG_4572

Jag hittade ringen med färgprover från en växtfärgningskurs jag gått för länge sedan. Tyvärr hade etiketterna med namn och receptnummer trasslat ihop sig, verkade som ett evighetsarbete att  reda ut röran igen. Men när vi färgade gjorde vi även en pärm med recept och mindre färgprover så OM jag skulle få för mig att växtfärga någon gång så skulle jag nog kunna göra det utan vägledning av proverna på ringen. Nu förstår du nog i vilka banor mina tankar gick där i förrådet … Vad skulle jag kunna göra av dessa vackra färgprover? Har nyligen gått med i Facebook-gruppen LOPPKAL, en grupp där man stickar koftan Damejakka Loppa, var och en på sitt håll, och delar med sig av sina erfarenheter och idéer till varandra. Jag har aldrig stickat något där man först stickar runt och sedan klipper upp mitt fram så att det blir en kofta, vilket man gör på denna kofta.  Är lite skräckblandat nyfiken … Visst skulle mina vackra växtfärgade garner göra sig på oket på en Loppa?

Jag har köpt beskrivningen på Ravelry och försöker räkna ut om garnet kan räcka. Jag har öppnat ringen och plockat av de färger som jag tycker mest om.  Varje garndocka väger inte så mycket så jag tror att jag behöver fem liknande nyanser av fyra olika färger.

IMG_4582

Jag testar färgkombinationer med hjälp av ett korsstygnsprogram:

IMG_4608

Den här planeringsprocessen tar tid – men det får det göra, har liksom ingen deadline … Borde väl  egentligen inte ens tänka på att påbörja fler projekt innan jag avslutar några av de gamla.

Och om du undrar, så jodå, även det skrikrosa garnet är växtfärgat (ska det egentligen kallas  växtfärgat när man färgar med koschenille-löss?) men jag tror vi tog lite väl mycket tennsalt … :).

 

 

4 reaktioner på ”Lopp-kofta?

 1. Slutar aldrig att imponeras över din kreativitet, ser ut att bli jättefint! Kommer ihåg när de där garnerna hängde på en hylla i förrådet som då var ditt arbetsrum, den skrikiga rosa var min favorit som liten!

  Gilla

 2. Hej
  Vilka jättefina färger!
  Sitter också och filurar på en loppakofta – ritar färgschema precis som du i ett korstygnsprogram och provstickar. Jag har heller aldrig klippt upp en tröja till en kofta och ska inte göra det nu heller utan har bestämt mig för att sticka oket (och lusvarven) genom att kombinera högerhänt och vänsterhänt stickning.
  Ska bli kul att följa din kofta.
  Hälsningar Fröken Slöjd

  Gilla

  • Det var nytt för mig – att kombinera höger- och vänsterhänt stickning. Är det inte svårt att få det jämnt? Å andra sidan blir min stickning nog aldrig sådär jättejämn … Men det gör ingenting, jag tycker om att sticka ändå! Är du också med i LOPPKALen eller kan jag följa dina koftäventyr i din blogg?
   Vänliga hälsningar Ewa

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s