Svensk sommar i väst och i öst

IMG_3407

Förra veckan hade vi både tjejerna hemma. Vi åkte ut till Tylösand (man ser Tylön i bakgrunden)

IMG_3393

men blev inte särskilt badsugna.

IMG_3423

Det var dock en del andra som badade

IMG_3425

väl övervakade av livräddarna i sitt torn.

IMG_3504

I helgen åkte vi med hem till My i Eskilstuna för att titta på JuniorEM i friidrott. Det var första gången ett så stort friidrottsevenemang arrangerades utanför ”storstäderna”. Och det var första gången jag tittade på friidrottstävlingar IRL. Det var riktigt roligt. Extra roligt för att vi fick se de här glada killarna ( Gustav Kjell, Emil Von Barth, Austin Hamilton och Thobias Nilsson Montler) vinna guld på 4 x 100 meter.

IMG_3513

Dagen därpå visade My oss Skjulsta badplats

IMG_3514

Där har man inte fått fiska på länge 😉

IMG_3520 (2)

Ekarna tycks trivas i Sörmland. De var gigantiska i Skjulsta.

IMG_3531 (2)

Fotot på själva badplatsen blev tyvärr inte så lyckat, men här ser man hur vackert det är längs Eskilstuna-ån.

IMG_3558

Det växte underbart vackra rosa näckrosor invid strandkanten.

IMG_3570Innan  vi åkte hem till Halmstad igen måste vi så klart äta Slagstaglass – den enda mjukglass jag äter. Det finns mängder av upplägg att välja mellan i menyn. Jag gillar snäckorna med mjukglass, vispgrädde och sylt. Den här gången blev det hallonsnäcka … mmm!

På väg hem passade vi på att besöka Ellen Keys hem Strand mellan Vadstena och Gränna. Jag har länge velat se det, men eftersom stipendiater får bo där är det inte alltid öppet för allmänheten, så det har varit stängt när vi har varit i närheten tidigare.

IMG_3588 (3)

Eftersom bilresan till Eskilstuna tar nästan fem timmar och jag bara körde en liten del av vägen fick jag mycket sticktid på resan. Så nu är min Pyttipanna klar.

IMG_3606 (2)

Tänk, jag som var orolig för att garnet inte skulle räcka – och så är det 20 gram kvar av min 50 gramshärva. Ska du sticka en sådan här sjal så råder jag dig att verkligen göra uddspetsen 2 m lång så som det står i beskrivningen. Sjalen blir nämligen inte lika lång som uddspetsen. Min sjal blev 140 cm lång (39 uddar). Den var 195 cm lång innan jag började plocka upp maskor till det rätstickade partiet. Garnet är Malabrigo lace och jag har stickat med stickor nr 4.

Ps. Du har fortfarande chans att vinna söta måttband och en fin stickbok i min tävling, klicka här för att läsa mer! Ds

En reaktion på ”Svensk sommar i väst och i öst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s