Semestervecka i Mellbystrand

IMG_3287

Veckan som gått har vi varit i stugan i Mellbystrand. Det har varit ömsom sol, ömsom regn och så en hel del blåst på det. Inget direkt badväder alltså, så vi har hittat på lite annat. En dag var vi i Båstad, flanerade längs de pittoreska gatorna och njöt av lugnet som råder före Tennisveckan. Vi hade inte några planer på att bada men gick såklart till stranden också. Jag älskar doften av vresrosor. Det är nog sommardoft nummer ett för mig.

IMG_3293

Klänningen är nysydd. Jag har sytt flera klänningar i ungefär samma modell, men tydligen använt två olika mönster för de har inte fått precis samma passform. Den här sydde jag för att bli säker på vilket av det av de två mönstren jag tycker bäst om och sen ska jag kassera det andra.

Strax utanför Båstad, en bit upp på åsen, finns två ställen som vi gärna besöker. Det ena är Nivå 125 där man kan fika och titta på modern design. Här står jag och beundrar utsikten från parkeringen till Nivå 125. Men jag lovar att utsikten inifrån själva galleriet är lika slående. I sommar visas bland annat en utställning om nutida silver och en om glas av Ann Wåhlström. Det andra stället heter Café utsikten och det är där vi brukar fika. Jättegott hembakat fika som man får med sig i en korg ut och så sitter man på gammeldags trädgårdsmöbler och njuter av både mat/fika och underbar utsikt.

IMG_3302

Den här klänningen sydde jag också nyligen. Den skulle också haft ärmar, men innan jag sytt fast ärmarna provade jag klänningen och då trodde Uffe att den skulle vara ärmlös och tyckte det var snyggt. Latmasken angrep och jag vek bara in kanterna (efter jag strukit fast lite tunt vliseline precis i fållkanten) och sydde med tvillingnål.

IMG_3296

Vi delar stugan med svärmor och Uffes två bröder. Den som är i stugan ansvarar för att blommorna vattnas 🙂 Jag fattar inte hur svärmor gör när hon vattnar. Hon är ju kortare än jag. Men det är faktiskt hon som hängt upp amplarna.

IMG_3306

Stugan ligger nära Mellbystrandsskolan. Vi gick dit och tittade på ett projekt som skolbarnen gjort tillsammans med Peter Bengtsson (lokalkändis som kanske för övriga Sverige mest är känd för att ha varit med i Trädgårdskampen). Det var bland annat ett fågelcafé …

IMG_3310

En ny variant på gökur ?

IMG_3307

och ett insektshotell.

IMG_3316

Regn och blåst – inte en kotte på avdelning Tomat på stranden. Inte på någon annan del av stranden heller för den delen. Smart med de här skyltarna, tycker jag. Så barnen kan hitta tillbaka till sina föräldrar när de är på stranden och kanske spankulerat iväg en bit på egen hand innan någon hunnit blinka … Förresten är det inte bara barnen som har nytta av skyltarna. Det vet man ju hur svårt det kan vara att hitta tillbaka till sin handduk när man kommer upp från vattnet.  Kanske man tagit en simtur och inte ens kommer upp på samma ställe som man gick i.

IMG_3314

Det blev inget bad, men jag invigde mina nya, fina gummistövlar!

IMG_3318

Vilken turist blir inte glad av att hitta en sådan här Turistbyrå ?! Den står utanför Strandhotellet i Mellbystrand. Och jodå, den är full av turistbroschyrer.

IMG_3320

Skottorps slott ligger inte långt från Mellbystrand och Laholm. Slottet kan skryta med att ett kungabröllop har hållits här, bröllopet mellan Karl XI och Ulrika Eleonora.

IMG_3324

Där var vi på guidad visning. Vi provsmakade slottets egna ostar. Jag kan rekommendera Svarta XI.  Vi köpte med två bitar hem! Vi tittade också på ett blommande tulpanträd som fanns i parken.

IMG_3328

IMG_3340

Sa jag förresten att man får köra bil på stranden i Mellbystrand? Inte överallt, på vissa sträckor. Det beror på att det inte finns tillräckligt med parkeringsplatser för badgästerna någon annanstans.

IMG_3343

Men den här dagen var det bara kitesurfare som riktigt njöt av att vara på stranden …

 

Du missar väl inte möjligheten att vinna en ny, fin faktaspäckad stickbok i min jubileumstävling? Se förra inlägget! Du behöver bara svara rätt på tre enkla frågor och en utslagsfråga och maila svaret senast den sista juli. Gör det redan nu, medan du kommer ihåg det ;).

3 reaktioner på ”Semestervecka i Mellbystrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s