Key note

Koftan Key note ska få ersätta min älsklingskofta när den är utsliten. Det var tur att jag började i god tid, för i vanlig ordning har jag fått repa upp och göra om flera gånger redan. Ibland har den då hamnat långt in i projektskåpet men nu har den kommit fram igen. Jag har redan gjort ett nytt fel! När jag kontrollräknade maskorna (jajamen!) var de för många. Jag räknade om igen, repade upp och började om. När jag kommit en bit räknade jag igen – och kom på att det förmodligen inte varit fel på maskantalet innan. Men på vissa varv ökar maskantalet på grund av omslag som sedan stickas ihop igen något varv längre fram. Suck!

DSC_0003

Jag upptäckte att jag ”behövde” fler stickmarkörer till det här projektet. I ärlighetens namn hade jag enklare i plast som funkade hyffsat, men det är ju så roligt med de här nördiga sticktillbehören … Så jag mailade Therese Samuelsson som jag köpte stickmarkörer av på Hantverksmässan i Båstad häromåret och undrade om hon kunde skicka 3 som matchade de jag köpt förut. Jag bifogade en bild. Några dagar senare fick jag de här fina markörerna i brevlådan! Det tycker jag är snabb service.

IMG_2806

Det är inte så lätt att fotografera marinblått visade det sig, men här ser man i alla fall hur markörer sitter på var sida om en fläta – som en liten påminnelse om att här ska det stickas något annat än slätstickning. Key Note stickas uppifrån och ner. Flätorna markerar tänkta raglansömmar. Dessutom är det ett flätparti mitt fram.

2 reaktioner på ”Key note

  1. Stickade den i höstas, halslinninen blir väldigt vid på den, nästan båtringning
    Annars är jag supernöjd med min, skall bara få till ett lanthandel runt halsen

    Gilla

    • Ojdå, båtringning vill jag inte ha. Jag kanske ska kolla lite fler bilder på färdiga koftor innan jag fortsätter. Det borde ju gå att göra ringningen lite mindre, tror du inte? Jag har ju inte hunnit så långt än…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s