Lite vill ha mer …

IMG_2823

När jag klippte till delarna till den här klänningen kom jag på att om jag tänkte till lite extra när jag klippte ut delarna skulle kanske tyget räcka till ett plagg till. Så fast jag redan från början har fått material till en hel klänning för en billig penning (hundra kronor för tyget+dryga femtiolappen för dragkedjan) skulle det här klädsömnadsprojektet kunna bli ännu billigare. Eller rättare sagt nästa plagg blir ju nästan gratis. Får se vad det blir … Fick en del inspiration av Gerties bok.IMG_2840

En annan sak jag klurade på var det här med mösterpassning. Eftersom tyget ligger på knappa 120 efter tvätt blev jag tvungen att skarva kjolen mitt fram. Hade jag tänkt ett varv till hade jag lagt skarven i en ljus rand istället för i den lila med vita medaljongmönster. Nu fick jag nåla jättenoga för att det inte skulle synas. Jag var noga med att mönstren skulle stämma vid axelsömmarna vilket ledde till två mörklila ränder intill varandra mitt bak på livdelen. Då fick jag fortsätta på samma sätt med kjoldelen och då kunde det inte stämma i sidsömmarna. Jag bestämde mig för att det syns mer om ränderna mitt bak inte är lika hela vägen än om färgerna i sidsömmarna inte möter varandra. Så här i efterhand tänker jag att axelsömmarna ju inte var så noga eftersom kragen ligger över …

IMG_2839

Och nu när jag tittar på bilden ser jag att jag ändå inte fått mönstren att passa ihop från midjan och neråt. Hm. Det är bara att hålla på och hålla på. För varje plagg man syr kommer man förhoppningsvis ihåg de erfarenheter man gjorde när man sydde föregående plagg. Om man inte väntar för länge med nästa plagg, det vill säga … ;).IMG_2837

Mitt fram stämmer det i alla fall

 

2 reaktioner på ”Lite vill ha mer …

  1. Jag önskar dig lycka till med din sömnad. Det är roligt att sy egna, personliga plagg. Och när man lagt ner tid och möda på att sy sina egna kläder använder man ofta plaggen längre än de plagg som man snabbt och lätt köper i affär. Jag tänker att det blir bra ur miljöhänsyn också – och nyttigt. Både roligt och nyttigt – kan det bli bättre? 😉 Och vad roligt att du tyckte om min klänning. Ewa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s