Bli en vinnare!

Du har väl inte missat att du kan vinna fina böcker här genom att delta i min födelsedags-tävling? Det är inte så många som deltagit än, så du har stora chanser att bli en vinnare. Läs i förra inlägget hur du ska gå tillväga. (Ett litet tips: du kan använda sökrutan till höger.) Jag ser fram emot ditt svar och Lycka till!

Just nu kanske jag själv inte är någon vinnare – eller det beror väl på hur man ser på saken. Gick ju med i utmaningen Sew for a change för att jag skulle börja använda de tyger och garner jag redan har innan jag köpte en massa nya. Och vad gör jag? Köper tyger i secondhand-butiker istället. Här är mina senaste ”fynd”.IMG_1614De här tygerna har jag köpt på en sådan loppis där man lägger bud på det man vill ha. Andra får bjuda över fram till ett visst klockslag. Vid givet klockslag får sedan den köpa varan som bjudit högst. Jag bjöd 20 kronor för de här båda tygerna, lite för att testa själva företeelsen, men givetvis lika mycket för att jag gillade tygerna. Den ena biten är lite mer än 2,5 m.  Äppleblomtyget är egentligen två bitar om vardera en meter. Båda är oanvända. Jag har inga speciella planer för dem. De ska bara ligga i skåpet och vara fina tills jag kommer på vad jag vill göra med dem.IMG_1619Mina döttrar är hemma på semester och vi gjorde en ”loppis-runda” häromdagen. Då köpte jag det här tyget på Emmaus. Kanske  är det någon som tänkt sy sig ett lapptäcke, men ångrat sig innan hen börjat klippa i tyget. Jag fick hela fem meter för en hundralapp. Det är en vacker grålila färg runt ”medaljongerna” som kanske inte riktigt framgår av fotot.IMG_1625Jag är så nöjd med klänningen jag sydde av en duk så när jag hittade den här duken på Erikshjälpen så såg jag möjligheten till att sy en favorit i repris. Eller så får den tjäna som duk ett tag till.

IMG_1620Så långt är väl allt gott och väl – bara secondhand-köp och det är OK enligt Sew for a change. Men nu kommer det som gör mig till en förlorare av poäng i Sew for a change: i fredags var vi på en spontanshopping i Halmstad och då såg jag att Panduro hobby sålde en del tyger för halva priset. Och jag älskar deras småmönstrade tyger så jag gick in för att titta – och kom ut med dessa två tyger. Visst är de fina? Kommer säkert att göra sig bra som klänningar av något slag … ;). Och eftersom jag fick köpa dem för halva priset kan man nog ändå säga att jag är en vinnare i alla fall, eller hur?! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s