Fira ett-årsjublieum med mig!

Tänk vad tiden går. Nu har jag har bloggat i ett år. Förra sommaren började jag, tänkte testa ett halvår och se vad som hände. Skulle jag få några besökare? Skulle jag orka och hinna med att blogga så att min blogg blev såpass intressant att läsarna återkom? Jodå. Besökare fick jag direkt, och återkommit har ni gjort, kära läsare. Det skulle jag vilja fira på något sätt. Så jag inbjuder till en födelsedags-tävling. Du deltar genom att svara på några frågor som du kan hitta svar på här i bloggen. Vinster är böcker med anknytning till tyg och garn (och som jag köpt själv, ingen sponsring här alltså):

Första pris: Mönsterkonstruktion av Inger Öberg och Hervor Ersman – bra basbok för dig som vill rita dina egna kläder och som jag skrivit om tidigare. Ska du bara ha en mönsterkonstruktionsbok kan jag rekommendera denna.

Andra pris: When bad things happen to good knitters.

2014-07-13 18.45.56Denna bok har jag nyligen köpt till mig själv. Marion Edmonds och Ahza Moore skriver trevligt, med glimten i ögat. Samtidigt är de mycket pedagogiska. Tydliga bilder visar exempelvis hur man ökar maskor på många olika sätt och hur man syr ihop stickade delar snyggt. Som titeln anger får man också många tips på hur man kan lösa olika problem som kan uppstå när man stickar. Avslutningsorden (min översättning) säger en del om boken, tycker jag:

”Enligt vår uppfattning ska stickning alltid vara givande för stickaren – ibland rolig, ibland avkopplande, ibland meditativ men alltid njutbar. Vi skrev denna bok för de tillfällen när stickning är förvirrande och irriterande – för att ge dig en axel att gråta mot och en källa av prövade och fungerande råd. Oavsett ditt stickproblem, kom ihåg att du inte är ensam och att göra misstag är en del av processen”

Tredje pris: It itches – en rolig liten bok av Frank Habit. 2014-07-13 18.45.40Roliga tecknade bilder med humoristiska texter till och kåserier med stickningstema.

 

Här är tävlingsfrågorna:

1. Vad handlade mitt första inlägg om?

2. Vad finns i mitt syskrin? Ge tre exempel!

3. Vilka hade virkade midsommarkransar hemma hos mig i år?

Utslagsfråga:

Vad ska detta bli? IMG_1466IMG_1467

Om ingen svarar rätt på utslagsfrågan utser jag fyndigaste gissningen 😉

Maila svaren till: ewasve6230@gmail.com senast 31 juli 2014.

Dubbla dina vinstchanser genom att länka till min blogg från din blogg. Skriv i så fall i tävlingsmailet att du gjort det!

Vinnarna meddelas via mail och tillkännages här i bloggen senast 3 augusti 2014.

Lycka till!

 

Ewa

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s