Pressa med skinka?

IMG_1532Eller går det bra med en njure? Konstig fråga kan tyckas, men det är så här: för länge, länge LÄNGE sedan fick jag låna ett mönster av min faster till en s.k. press-skinka. Alltså inget man äter utan ett hjälpmedel man kan använda när man syr kläder och vill pressa en ärm till exempel. Häromdagen när jag röjde i tvättstugan hittade jag mönstret till skinkan. Det såg verkligen ut som en skinka. Den skulle säkert väga lika mycket som en julskinka också om man fyllde den med sand. Ett ganska otympligt hjälpmedel alltså. Men i samma kuvert låg ett mönster till en njure, och en njure är ju betydligt mindre än en skinka. Just nu håller jag ju på med en blus, med ärmarna, och tänkte att NU kan en njure behövas. Så jag letade upp det tätaste linnetyget jag hade, sydde njuren och fyllde den med fågelsand. press-njure 001Så här ser mönstret ut. Det blir inte rätt storlek om man kopierar det rätt av, men om du vill använda det kan du ju förstora det själv. Mitt mönster är 21 cm långt.

Jag har testat den. Den är mycket smidigare än en vanlig ärmbräda.

 

9 reaktioner på ”Pressa med skinka?

 1. Vilken rolig grej. Har aldrig hört talas om varken pressskinka eller njure. Hur stort är mönstret till skinkan. Ser mönstret ut ungefär lika dant?
  Ha det gott

  Gilla

  • Skinkan är större, 37 cm lång, och ser mer ut som … en skinka, droppformad kanske man kan säga. Och den har bara insnitt runt den rundade delen, inte vid spetsen. Glad sommar!

   Gilla

  • Synd att det var svårt att kommentera, roligt att du inte gav upp utan tog dig förbi problemen. Det är alltid roligt att få respons. Lycka till med njuren 😉 !

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s