Både sorgligt, roligt och soligt

IMG_1541Den här klänningen blev lagom färdig till vi fick riktigt fint sommarväder igen i Halmstad. Jag använde den för första gången idag. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg har tyget troligen varit en duk förut, köpte det i en secondhandaffär häromåret. Nu har jag fått veta att tyget har ett namn. Det heter Djungel och det har designats av Barbro Grytnäs. Tack Maria med bloggen Prylochdesign för att du tagit reda på detta åt mig!

IMG_1544Det var det roliga, soliga. Det sorgliga kan anas till höger om mitt huvud. Långt borta kan man se ett segelfartyg bogseras iväg. Det är Najaden, en fullriggare som legat förtöjd vid Halmstad slott sedan 1956, som nu sålts till Norge och därför bogseras iväg. Najaden byggdes 1897 i Karlskrona och användes för att utbilda skeppsgossar i fyrtio år. Under andra världskriget låg hon som hamnspärr utanför Torekov och blev illa åtgången. Efter upprustning skänktes hon 1947 till Halmstad och låg de följande nio åren förtöjd på en annan plats innan hon kom till Slottsbron där hon (med en del avbrott för renoveringar) alltså kunnat ses fram till idag. Slottet med Najaden i förgrunden har liksom varit en symbol för Halmstad och det har varit en hel del protester mot den här försäljningen, men jag är inte så insatt att jag kan redogöra för den ena eller andra ståndpunkten. Fakta Wikipedia

Bilderna är fotograferade vid Grötviks hamn där det var hamnfest idag. Det var som en svensk variant på de där gemytliga engelska tillställningarna man ser i olika TV-serier. Så här gulliga fiskebodar finns nere vid hamnenIMG_1550Sedan åkte vi till Skallkroken vid Haverdal för att prova på kajakpaddling. Eftersom jag var lite osäker på hur jag skulle kunna hantera kajaken hade jag inte kameran med. Men det var inte så svårt, åtminstone inte att svänga åt ENA hållet, det var värre åt andra. Men vi kom in till stranden igen. Sjön suger som bekant (kan detta uttryck möjligen missförstås nuförtiden?) så nästa anhalt blev Särdals kvarn där vi åt räkmackor ochIMG_1552tittade på konst- och fotoutställning och köpte lite presenter. Sedan åkte vi  och badade. Det var uppfriskande, ja, jag kan till och med sträcka mig till att säga att det var skönt. Men jag var inte i särskilt länge. Inga bilder från badet, dock. Var glada för det! Avslutar istället med ännu en bild av duk-klänningen som blivit en Djungel-klänning.IMG_1540Lägg märke till färgmatchningen med halsband (som jag INTE gjort, har fått det av min dotter) och nagellack. Jag har faktiskt köpt ett till som kanske matchar ännu bättre, ett turkos, men jag får samla mig lite innan jag kan använda turkos nagellack. Är riktigt nöjd med hur jag fick till det med mönstrets placering.

4 reaktioner på ”Både sorgligt, roligt och soligt

  1. Vad söt klänningen blev, och vad härligt att vädret äntligen är bra. Hoppas det håller i sig, jag längtar! Håller med om att det är sorgligt att Najaden försvinner, tänk att ni lyckades föreviga det.

    Gilla

    • Ja, vi håller tummarna för att det håller i sig! Idag har det varit lika soligt, åtminstone där vi har varit. Vi har varit och tittat på historisk bilracing på Ring Knutstorp.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s