Nu gäller det livet!

Förra gången jag skrev här hade jag sytt nederdelen till min klänning och jag funderade över hur jag skulle fortsätta.  Det här har hänt sedan dess …

Jag började med att forma ett liv i ett vliselinliknande mönsterpapper  på provdockan. Jag blev lite osäker på ärmhålet så jag …

IMG_1325

 jämförde med ett grundmönster .

IMG_1326

 Jag klippte isär livet framtill vid VIMen (VIM=Veck I Mönstret) så jag fick längsgående, formande sömmar. Jag har gjort mönster till en miniärm  och håller nu på att forma halsringningen. Var inom Ninas sybutik på hemvägen och köpte dragkedja.  Jag måste ha dragkedja i sidan eftersom knäppningen mitt fram bara går ner till midjan.

IMG_1328

Där hittade jag också inte mindre än fyra knappkandidater, kunde inte bestämma mig utan köpte 10 av var sort.

IMG_1330Just nu lutar det åt den sort som jag egentligen trodde minst på i affären, nämligen den stora, vita blomman.

Vanligen utgår jag från ett grundmönster och planerar och räknar en massa innan jag börjar klippa till. Men jag tycker att det var riktigt kul att sy kläder på det här viset: att utforma plagget allteftersom och på provdockan direkt – känns friare och mer kreativt.

 

8 reaktioner på ”Nu gäller det livet!

 1. Kära nån…det tog två somrar innan jag fick till min förra klänning…men det vore kul att prova din teknik, för att se vad som händer. Risken finns att katten flyttar hemifrån av oväsendet! Jättefin blev den, söt ringning!

  Gilla

 2. Åh vad roligt det ser ut! Och vad fint det blev! Önskar verkligen att jag kunde sy bättre och att jag hade en provdocka. 🙂

  Och jag tycker också de stora vita knapparna passade bäst.

  Gilla

  • Anledningen till att jag har en provdocka är lite rolig: för länge sedan när jag sydde en kappa till mig själv fick min man agera provdocka. Alltså, vi har haft sällskap läääänge så då för länge sedan var han inte så axelbred som nu, utan han kunde agera provdocka åt mig. Men min mormor tyckte synd om honom och köpte därför en provdocka till mig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s