Lite mindre i skåpet …

Jag gick med i Sew for a change när jag såg att mitt förvaringsskåp för tyg och garn började bågna. Tänkte att om jag gick med skulle det dämpa  köplusten för allehanda textilier som jag egentligen inte behöver. Kanske skulle till och med förråden minska under året så att skåpet återtar sin ursprungliga form? En liten bit på väg är jag väl, och här ser du ett litet steg till: det här tyget köpte jag förra sommaren bara för att jag tyckte det var fint, lite gulligt sådär.

IMG_2548Nu har jag bestämt mig för att sy en klänning av det. Den här gången bestämde jag mig för en så vid kjoldel som möjligt. Jag trivs ypperligt i den här klänningen med helcirkelkjol (har fått en hel del komplimanger för den. Man får bara tänka på att samla ihop kjolen när det blåser, annars har man den snart över huvudet 😉 ).

Jag testade med pappersmodeller för att se om jag skulle kunna få ut en helcirkelkjol med den tyglängd jag hade:

IMG_2552Det skulle inte räcka, så det blev en halvcirkelkjol istället:

IMG_1307Nu grunnar jag på hur överdelen ska se ut. Det är nog första gången jag börjar klippa till och sy  innan jag bestämt alla detaljer, men jag har uppskattat att det tyg som är över

IMG_1309kommer att räcka till de detaljer jag vill ha. Livet ska vara figursytt på något sätt, och ärmarna ska vara små, så här små:IMG_1312Den här klänningen sydde jag häromåret. Tyget är egentligen ett möbeltyg och det var det sista som fanns så jag fick pussla en del för att få det att räcka, därav den lilla ärmen. Men jag kom på då att jag gillar små ärmar – så sådana får det bli.IMG_1314Nästa steg blir att ta ställning till halsringning och eventuella dekorationer. Idéer och förslag, någon?

3 reaktioner på ”Lite mindre i skåpet …

  1. Tack! Det är egentligen inte krångligare att sticka mönster i tvåändsstickning än i vanlig stickning. Precis som där gäller det att ha koll på var i mönstret man är och ta rätt färg. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s