Det här är roligt!

IMG_1340

Nu på förmiddagen har jag klippt till infodringar till min klänning. Jag har sytt fast dem längs halva halsringningen. Och så har jag sytt fast ena ärmen. Jag syr en sida i taget och provar innan jag gör andra sidan.IMG_1342Det ser bra ut framifrån, men om man tittar från sidanIMG_1343

finns en tendens till veckbildning från ärmhålet snett fram mot bysten. Det beror nog på min snabblösning av själva ärmhålet: snedremsa av klänningstyget. Kanske ska jag byta ut den mot en infodring, eller i alla fall sprätta upp sömmen som syns från utsidan, formpressa snedremsan och sy fast den igen, ev. för hand.IMG_1345

Min rygg är inte lika rak som min provdockas, så jag har sytt insnitt i ryggen vid midjan också. Från början var det bara insnitt vid halsen. Det blev lite ”kantigt” över skuldrorna, så för att få en mjuk övergång mellan insnitt upptill och insnitt nertill sydde jag en söm hela vägen. Nu ser det ut som även ryggen består av flera delar.IMG_1331När jag var nöjd med ena sidan vek jag livet så att sidsömmarna kom precis på varandra och nålade ihop dem. Sedan kunde jag vika fram var insnittet på andra sidan skulle placeras, och nålade rakt igenom insnittet jag nyss sytt så att nålarna syntes på andra sidan.IMG_1333

Jag ritade efter nålarna så jag fick markeringar där jag skulle sy det andra insnittet. Här ser man att sömmen går hela vägen.

Jag ska nog forma ryggen på provdockan med hjälp av lite tyg så att den ser lite mer ut som min kropp. Det finns ju en massa rattar att ställa in med, men inte just för att justera skuldrorna.

Det är verkligen smidigt att sy klänning på det här viset – eftersom den är avskuren i midjan kan jag  jobba med livet för sig. Då blir det inte så mycket tyg att hålla reda på ;).

4 reaktioner på ”Det här är roligt!

 1. Jag hittade en provdocka som inte gick att ställa in måtten på i en butik som skulle lägga ner. Den har jag vadderat och klätt med trikå så att den skulle få precis samma former som jag. Det var kul, men nu har det gått ett par år och jag har dragit många plagg upp och ner över den så det är nog dags att se över vart formerna har hamnat:) Klänningen blir jättesöt.

  Gilla

  • Alltid roligt att få komplimanger ;). Tack! Det verkar vara med din provdocka som med många av oss människor – formerna flyttar sig … Kan det bero på gravitationen?

   Gilla

  • Jag tror att alla kan lära sig sy, men som med så mycket annat så får man hålla på och hålla på för att bli nöjd med sina resultat. Ibland har man så höga krav på sig själv att man ger upp. Ibland är det så många saker man vill pröva på så att tiden inte räcker till till allt. Hoppas det är det senare för din del!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s