Ull och bomull på balkongen

Imorgon är det Stick-café på vårt fina Stadsbibliotek och jag ska nog gå dit, har förberett för det i alla fall …image Jag nystade garn på balkongen, använde min gamla trotjänare – en pall från Ikea – som nysthjälp. Den funkar lika bra som en nystvinda, i alla fall lika bra som min lilla mini-nystvinda. Det ska bli en ärmlös tunika efter beskrivning från Hedängens Ull och Garn. Större delen av bakstycket har legat ett bra tag i min ”göra-färdigt-hylla”. Nu har jag stickat upp till ärmhålen och stickat över bakstycket till en lös kabel så jag kan sticka framstycket utan ett dinglande bakstycke på rundstickan.

På balkongen finns också denna bomullsplanta som såddes i fjol. Tittar man noga kan man se något som kan bli bomullskapslar. Plantan har stått på skolan fram tills i juni då jag tänkte slänga den för den såg  vissen ut. När jag tittade på nära håll såg jag små gröna blad och lät den följa med hem. Nu får den stå kvar på balkongen ett tag till. På tal om textila material så måste jag berätta följande lilla söta historia från en slöjdlektion jag hade med en årskurs 3 idag. Vi pratade om ull för barnen hade tovat datavirus förra veckan. Alla barnen visste att man kan få ull från får. Jag undrade om någon visste vara man får silke från. Barnen lade pannorna i djupa veck. Så kom en pojke på: från silkesapan!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s