Söndag i Åled

Igår, lördag, var vi i Halmstad och solen strålade från en klarblå himmel. Idag är vi hemma i Åled och det regnar men det gör ingenting för det är rätt skönt att vara inne och greja ibland också. På förmiddagen badade jag Fendi. Han hade blivit dammig i stan. Och nånstans har han dragit på sig denna lilla fripassagerare trots att han fick Bravecto i veckan.

Uffe har sorterat sina slipsar. Hans bror ringde och behövde låna en vit slips för han ska på begravning i veckan så Uffe gick igenom hela sin slipsgarderob: 50 slipsar – men ingen vit.

Längre in i garderoben hittade han en oanvänd fleecetröja, ett par Johan Lindeberg-jeans och ett par Armani-jeans, inte heller de använda! Som att shoppa i sitt eget hem liksom.

Efter badet behövde både Fendi och jag ta igen oss så vi intog soffan. Här sitter jag nu med hund och stickning i knät – kan man ha det bättre?

Stickningen är ett nytt projekt. Mors top är färdig – en månad före deadline! – men mer om den en annan dag. Här är det en Shannonmore på gång. Den är till David, min ena svärson. Han blev inte riktigt firad när han fyllde 40 så jag tänkte att jag ska sticka en tröja åt honom när han fyller 45 istället. Han har sagt att han tycker att Aran-tröjor är fina och egentligen skulle det nog vara en traditionell vit, men jag kunde inte motstå den här blå färgen som jag tänker kommer passa David jättebra. Garnet är Kampes tretrådiga ullgarn och den vackra blå färgen heter Kattegatt vilket ju är passande när man bor på västkusten. Jag provstickade flätmönstren innan jag visade modellen för David så att jag visste att projektet var görbart. Faktiskt var det de minsta flätorna, de som ser ut som spritsad grädde, som var knepigast att förstå hur man ska få till.

Mitt första delmål är att få till en ärm innan vi träffas i sommar. Men vet ni, nu har jag kommit på att min andra svärson fyller 40 samma år som David fyller 45. Han borde ju också få en tröja – så nu blir det till att sätta fart på stickorna!

Här är en som fortsätter ta det söndagslugnt. Visst är hans svarta trampdynor och svarta nos helt underbara?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s