Kennelhosta

För två veckor sedan fick vi veta att kennelhosta grasserade på Fendis hunddagis. Vi beslöt att hålla honom hemma för att om möjligt undvika smitta eftersom han idag skulle på ett sedan länge inbokat veterinärbesök (ögonlysning och patellaundersökning inför ev. avel). När inkubationstiden enligt instruktionsboken var över gick det ytterligare några dagar- och sen kom hostan. Så det blev inget veterinärbesök idag. Promenaderna har varit kortare och lugnare än vanligt

och det har mycket vila däremellan. Jag har suttit i soffan och stickat och Fendi har antingen sovit i soffan eller på golvet under soffbordet – så nu är sannolikheten för att toppen jag stickar till mor ska bli klar till Mors dag betydligt större än tidigare :).

Häromdagen när Uffe var hemma med honom hostade han så det kom upp vitt skum, men idag har han har piggat på sig så pass att han orkat med lite bus i husses och mattes säng där han vet att han inte får vara.

Men någon hoopersträning i vår lilla provisoriska träningshage som jag satte upp två dagar innan hostan kom blir det inte på ett tag.

4 reaktioner på ”Kennelhosta

  1. Stackars Fendi! Mer synd om sjuka djur för man inte kan förklara för dem, de kan inte veta att de blir bättre snart…💕
    Skönt att det verkar vara över nu!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s