Inspirationshörna

I helgen har Uffe och jag varit hos My i Eskilstuna. Vi stannade på vägen och åt på Albackens Trädgårdsskafferi utanför Mjölby, ett trevligt ställe med god mat och lite udda men hemtrevlig inredning. Olika konstnärer brukar ställa ut i lokalen och just i fredags höll Kickie Bergengren på att hänga en ny utställning. Jag blev nyfiken så när jag ätit upp min Havets Wallenbergare gick jag fram och tittade lite på hennes verk.

Kickie målar akvareller som hon sedan låter trycka upp på sammet eller canvas som hon låter göra bl.a. vepor och kuddar av. Hon vet inte från början vad det ska bli utan när hon börjat måla ser hon bilderna. Det stod en väska på golvet med kuddar som hon ännu inte hunnit packa upp. Jag såg en härligt rosa kudde med en kvinna på skymta mellan de andra kuddarna och frågade om jag fick ta upp och titta på den. Kvinnan heter Rosa och nu ska hon få bli min musa i min inspirationshörna hemma:

Hon får fint sällskap av Sara Danius. Jag köpte affischen på Sven-Harrys museum förra året. Jag var där tillsammans med min väninna Berit veckan innan världen vändes upp och ner av Corona. Illustrationen var utställningsposter för Sven-Harrys konstmuseums utställning Couturens hemligheter som visades på museet år 2018. Vi köpte var sin affisch att hänga upp i våra syrum (eller vad man ska kalla sitt alldeles egna rum där man får röra till det hur mycket man vill vilket i alla fall jag behöver få göra när jag ”är mitt i något”.)

Jag såg av en händelse i tidningen i dag att det tydligen i dagarna öppnat en ny utställning på Sven Harrys konstmuseum som hyllar Sara Danius och hennes passion för mode. Den varar till den 18 april.

Kickie Bergengrens utställning på Albackens Trädgårdsskafferi håller på mars månad ut.

På skrivaren under tavlan med Sara ligger boken jag läser just nu: Conscious Creativity – medveten kreativitet. Den är full med inspiration, i form av både färgglada collage och praktiska övningar för att bli medveten om sin egen kreativitet.

Stadsdelen My bor i har ett ganska ovanligt namn. Uffe och jag var ganska malliga när vi för några veckor sedan kunde 8-poängsfrågan i På spåret som handlade om Eskilstuna och denna stadsdel.

Det är väldigt fint att promenera längs Eskilstunaån från Snopptorp till Vilsta friluftsområde, vilket vi gjorde i fredags. Vädret var underbart.

Jag hade med mig två påbörjade Fern and feather, i två olika storlekar, som My fick prova. Tyvärr blev vi inte så mycket klokare efter den provningen så jag stickar lite till på båda så får hon prova igen när vi ses om några veckor. Då hoppas jag kunna avgöra vilken av tröjorna jag ska fullborda och vilken jag ska repa upp.

En reaktion på ”Inspirationshörna

  1. Fina detaljer! Jag brukar kalla min håla för ladycave, i motsats till mancave. Sen kan man ju fundera över namn på svenska…Kreativiteten, Retreaten, Påhittan, Lusten…med en blinkning till Plågan, Nöden, Asylen och andra sorgliga kvarter i stadens rum!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s