Hål

visade sig bli ett genomgående tema den här helgen.

Mor köpte ett par vantar i Norge när vi var där med familjen på semester. Det var nog 40 år sedan, så de har hunnit bli lite slitna :). Idag lagade jag dem, började med att plocka upp maskor strax nedanför hålet …

och stickade sedan en liten lapp med samma mönster som vanten som täckte hålet. Lappen sydde jag fast med maskstygn upptill och kaststygn i sidorna. Det svåraste var att få till det i kanterna som kanske inte blev tipptopp men okej. Ena tummen lagade jag med kedjestygn.

När vantarna var lagade tog jag upp min Fern and feather-stickning igen. Och då upptäckte jag hål i den också! För att tröjan ska sitta skönt i nacken stickar man den lite längre bak med hjälp av förkortade varv. Det var när jag gjort vändningarna vid de förkortade varven som hålen uppstått. Jag fick repa upp, ta fram boken ”Sticka Detaljer som gör skillnad” för att ta reda på hur jag skulle göra och sedan öva på en liten testlapp. Har man inte boken kan man se författaren till boken, Ulla Engquist, visa hur man stickar förkortade varv här.

5 reaktioner på ”Hål

  1. Så fina lagningar, jag tog i helgen tag i två lagningar som min dotter lämnade till mig för länge sedan. ett par tjocka stickade strumpbyxor till en fyraåring och så ett par sockor jag själv har stickat till dottern för länge sedan. Jag har ännu inte ordning i mitt arbetsrum efter renovering här hemma och maken har tagit över mitt rum för hemarbete. Hittade inte mina trådar, hittar inte ett dugg, ett tunt ullgarn i fel färg och allt blev bara pannkaka. Ska lägga till att jag lagade kläder åt en kemtvätt för ,ånga år sedan och var känd för pillerilljobb. Folk med hål i kläder, dukar och annat kom ryktesvägen till mig för jag gjorde nästan osynliga lagningar, med betoning på ”gjorde.” Det var det fulaste klumpigaste lagningar jag har gjort på dotterns prylar. Har tydligen tappat all kunskap, måste köpa en svamp eller hade jag en sån som jag har glömt? Skäms över lådorna som ännu står ouppackade i arbetsrummet. Jag ska ta tag i det vilket år som helst. Men ett är säkert dina lagningar är riktigt fina. Kram 🌿🦉🌿

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s