Som hämtat ur en vintersaga

Igår när Uffe och jag var ute på vinterpromenad såg snökristallerna alldeles speciella ut:

Jag blev alldeles fascinerad, tittade närmre och låg till sist på knä …

Det kändes som man betraktade en helt annan värld där nere. Tänk om man kunde göra sig pytteliten och krypa ner bland alla vackra iskristaller.

Nu slår det mig att de inte är helt olika mönstret på mitt senaste projekt:

en Fern and feather. Det var inte så länge sedan jag stickade en koftvariant av den till mig själv i Rauma finull. Den här, i liknande färg men i Holst Supersoft, ska My få. Beskrivningen är gjord för ett garn med helt annan stickfasthet, så det blir spännande att se om mina beräkningar stämmer. Jag har i alla fall varit ordentlig och stickat en rejäl provlapp som jag tvättat och mätt både före och efter tvätt. Jag har lovat mig själv att hädanefter spara mina provlapparna så jag slipper sticka nya vare gång jag ska använda samma sorts garn igen. 🙂

5 reaktioner på ”Som hämtat ur en vintersaga

 1. Så otroligt vacker och tanken att varje snöflinga är ensam om sitt utseende är väl något i hästväg att tänka på. Du stickar så fint och tålamod har du med att sticka provlappar, har jag aldrig gjort. Jag har för brått med att börja, sån e jag. 🌷

  Gilla

  • Vi är som vi är och det är OK 🙂
   Eftersom tröjan är till min dotter vill jag förvissa mig om att storleken blir bra genom ett stickprov, men jag är fortfarande inte helt säker på utfallet. Det är garnets egenskaper att ”blomma ut” vid tvätt som avgjorde val av garn, men det är samtidigt det som gör att plagget blir lite mindre efter tvätt. Den som stickar får se …

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s