Otendagssockor

Förrförra hösten var jag och My på bokmässan i Göteborg. Tänk då kunde man gå runt bland en massa andra bokintresserade och bläddra i böcker och lyssna på olika författare som berättade om sina  böcker. Det känns som i en annan tid … I alla fall, då köpte jag bland annat Erika Åbergs fina Sticka varmt och mönstrat. Till och med dedikationen var fin:

Det är mycket fint i boken, både stort och smått, som lockar. Jag har bläddrat i boken många gånger och till och med varit på väg att beställa garn till den mysiga Stormtröjan men hejdat mig i sista stund. Det finns en hel del oavslutade projekt  som borde göras färdiga innan jag beställer mer garn. Men så kom jag på att det blev garn över när jag stickade  sockorna Catch a falling star, just sådant garn som Erika använt till sina Otendagssockor. Det kändes helt OK att påbörja  ännu ett projekt när jag kunde använda garn ur stashen.

Historien bakom ett mönster fascinerar mig. I boken får man veta att otendag är eftermiddagskaffe på gutamål och att sockorna fått mönster efter den första duk Erika köpte när hon flyttat hemifrån. En sommar när hon satt och drack kaffe med duken på bordet såg hon plötsligt strumporna i dukens mönster.

I eftermiddag blir det prinsessbakelse till kaffet, för Uffe fyller år idag. Fast han får blåbärssaft till. Han dricker inte kaffe.

Nu när skaftet är klart inser jag att garnet inte kommer att räcka till två strumpor … Lösningen blir att sticka andra skaftet lika långt med det garn jag har och sedan beställa mer till själva fötterna. Så var det med det restgarnsprojektet :).

En reaktion på ”Otendagssockor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s