Draw a line

Jag har varit inne i en period då jag hellre läst än sytt (kan varmt rekommendera ”Vad hjärtat aldrig glömmer” av Kelly Rimmer), men idag blev det inte en, utan två klänningar.

Först sydde jag ännu en Peplum Spinoff med kjoldel från Spin around, mönster från Sewingheart design. Tyget har jag beställt från Fossan design. Det var första gången jag beställde tyg därifrån, men det blir säkert inte den sista. Det finns mycket ögongodis på hemsidan. Tyget är av av 5 % elastan och 95% ekologisk bomull och det var ovanligt brett så jag fick ganska mycket tyg över. Jag bestämde mig för att använda ”resterna” tillsammans med det som blev över när jag sydde den här:

Det blev en Draw a line (också från Sewingheart design) – en i grunden enkel klänningsmodell som kan varieras i det oändliga, allt efter tycke och smak och efter tillgång på tyg.

Den blev väldigt olika fram och bak och även ärmarna fick bli lite olika eftersom detta verkligen var ett restprojekt.

Så här ser den ut från ena sidan …

och så här ser den ut från andra sidan.

Jag tycker nästan mer om den här som jag sydde av det som blev över än den första klänningen. Det var lite meck med att få bitarna att räcka till – det krävs ganska stora restbitar när man klipper till på snedden så här – men det var värt allt pusslande. Det kanske till och med blir fler efter samma idé, resttyger finns det gott om :).

2 reaktioner på ”Draw a line

    • Vad kul att du gillar att sy! Så är det när jag syr också – jag blir inte lika nöjd med allt. Då funderar jag över varför och försöker komma ihåg det nästa gång jag ska sy något liknande. Bloggen hjälper mig att minnas :).

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s