Romper

När vi var på utflykt häromdagen blåste min klänning upp över huvudet. Förra gången det hände (!) sydde jag mig ett par snickarbyxor, men jag skulle vilja ha ett mer dressat alternativ så i förrgårkväll laddade jag ner mönstret till den här rompern. Byxklänning skulle man väl kunna kalla den på svenska, men romper som är det engelska namnet låter ju mycket roligare.

Det var första gången jag köpte mönster som PDF-fil. Det var faktiskt inte så krångligt att skriva ut och limma ihop de 42 A4-pappren som jag befarat.

Står man som vanligt, rakt upp och ner, ser den ju är som en vanlig klänning …

en klänning med full rörelsefrihet- har testat att cykla med den och det går jättebra! 🙂

Modellen heter Shellby och kommer från Truebias. Sömnadsbeskrivningen är tydlig och lätt att följa. Enda lilla kruxet var att sömsmånen är inkluderad i mönstret och måtten anges i inch (storleksguiden anger dock mått i både inch och centimeter). Man kan ju lätt räkna om det till cm, men jag kom på att jag har två stygnplåtar till min symaskin varav den ena är graderad i inch, så jag slapp det.

För att anpassa plagget efter kroppen har jag ritat av storlek 8 upptill och från bysthöjd och neråt har jag sedan gått ut till mittemellan storlek 10 och 12. Det går fortare att anpassa kläderna efter kroppen än tvärtom när man kan sy 🙂 .

Jag har inte följt rådet att använda tyg med mjukt fall. Hade jag gjort det hade såklart rompern fallit mjukare, men nu var det bråttom. Tygaffären i Lahom som jag hade tänkt köpa tyg i hade stängt i måndags för att affärsinnehavaren hade skadat axeln, och jag hade en idé och den skulle testas ögonaböj – så jag fick leta upp ett tyg hemma. Det räckte precis. Och tänk att jag hade knappformar hemmma så jag kunde klä knappar i samma tyg. Vilken lycka!

3 reaktioner på ”Romper

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s