Fårkarusell

Barn och syster har varit på besök. När de åkt härifrån blev det tyst i huset. Jaha, vad ska man då hitta på? Virka lite på julfilten så att den blir klar till jul? Sticka på någon av koftorna som är på gång så att åtminstone en av dem blir färdig till hösten? Nej, nej. Jag började på något nytt – tehuvan Sheep carousel av Kate Davies.

Kate Davies beskriver sin tehuva som en provkarta på många av hennes favoritsticktekniker och föreslår att man stickar denna tehuva innan man ger sig i kast med ett större projekt. Förutom mönsterstickning tränar man på lettisk fläta, flerfärgad ribbstickning och avslutning med stickad snodd (i-cord).

Man började med en provisorisk uppläggning och jag testade att göra den direkt på en stickkabel. När det var dags att göra avslutningen hade man redan maskorna på plats på kabeln och det var bara att skruva dit stickor i rätt storlek – himla behändigt. På bilden syns också steekarna där det sedan ska klippas upp hål för pip och handtag. Det var första gången jag virkade runt steekarna innan jag klippte, har sytt med symaskin förut. Lite nervöst var det allt, och jag ångade faktiskt lite lätt på baksidan innan jag virkade och klippte.

Hålet för pipen och handtaget omsluts av en i-cordavslutning.

Tea-time! Jag tycker om teer med smak av citrus, helst blodapelsin, eller (när det är ruggigt ute) kanel, ingefära och kardemumma. Vilket är ditt favorit-te?

Stickfakta:

Garnet är Rauma finull i vitt och grafit (nr 405), allt stickat på lång rundsticka (94 cm kabel och 3 mm ändstickor=120 cm lång sticka) – förutom på i-cordavslutningen nertill där stickorna skulle vara 3,5 mm, vågade inte prova något annat än vad beskrivningen sa och det ar nog bra för jag tror inte huven skulle gått på kannan annars … Det var ju som jag tidigare nämnt bara att skruva på stickor i önskad tjocklek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s