Vanten Bodil

För två år sedan stickade jag ett par vantar till min syster. För några veckor sedan berättade hon att vantarna var borta. Hon lät så ledsen över det att jag lovade att sticka ett par nya vantar till henne.

Jag har stickat vantarna med inspiration från boken ”Hönsestrikk a lovestory”. Först hade jag tänkt sticka ett omaka par i glada färger, men jag förstod på syrran att det inte var hennes grej så det fick bli så här istället: lettisk fläta, en bård nertill ur boken och ett ytmönster ur boken avgränsat i sidorna med svart. Det enda omaka är syrrans initialer på ena tummens insida och årtalet när vantarna är stickade på andra tummen. Jag hade ingen plan utan jag valde mönster allteftersom.

Garnet är Rauma finull i färgerna naturvitt och asfalt. Jag har stickat med stickor 2,5, lade upp 54 m precis som på Otto-vanten.

Det finns alltså ingen exakt stickbeskrivning, men vanten har ändå fått ett namn – Bodil – efter min syster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s