Felköp blev inte så dumt

I somras köpte jag den här textiltejpen på Panduro i tron att det var band. Rea-lappen lyste lockande och jag kollade väl inte så noga, tyckte att mönstren och färgerna var fina. Jag blev lite förvånad när jag såg att ”banden” var självhäftande och besviken när jag såg att kanterna trådade upp sig.

Men inför terminsstarten behövde jag ett nytt pennfodral och då såg jag möjligheter med den här tejpen. Det blev jättefint att sy fast den på båda sidor om dragkedjan.

Bilderna visar hur man först syr fast dragkedjan på rätsidan och sedan klipper bort tyget under själva taggdelen.

Det ger en fin effekt när insidan är av ett annat tyg och det är lätt att göra snyggt genom att stryka ihop två lager tyg till ett med hjälp av vlisofix.

Jag har haft datorstrul i kubik, därför har det här inlägget dröjt. Efter fruktlösa försök att själv få igång min strejkande dator lämnade jag in den till en datorexpert i stan. Han kunde ganska snabbt fixa datorn, men sedan lyckades jag slarva bort laddarsladden. Jag trodde att den skulle komma tillrätta, men nu har jag gett upp och köpt en ny.

Nu hoppas jag att vi är vänner igen, datorn och jag, för till helgen vill jag berätta om sy-lanet jag var på förra helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s