Använda silkesvantar?

När My kom hem i julas hade hon de här vantarna med sig. Hon undrade om jag kunde tänka mig att laga dem en gång till. Jag lagade dem för ungefär ett och ett halv år sedan, och då som nu var det tummarna som var slitna. Och nu som då bestämde jag mig för att helt sonika sticka nya tummar, men den här gången fanns inte mer garn kvar av samma sort. Jag tycker ändå att det blev ganska bra färgmässigt. Kvalitetsmässigt är det större skillnad. Vantarna är ursprungligen stickade med tvåtrådigt ullgarn. Lagningsgarnet är fyrtrådigt Llama silk, en blandning av lamaull (70%) och silke.

På bilden har jag stickat en ny tumme på höger vante.


Jag tycker det är roligt att unga människor inser värdet av att laga kläder, vare sig de är handgjorda eller färdigköpta och My lagar själv en hel del, men eftersom det är jag som stickat vantarna bad hon mig om hjälp med lagningen.

Vantarna tar lite stryk under de dagliga cykelturerna till och från jobbet, men kanhända att tummarna blir lite mer slitstarka nu. Alpackaull har större slitstyrka än fårull, och lama och alpacka är släkt så det verkar logiskt.


3 reaktioner på ”Använda silkesvantar?

  1. Mamma ”skodde” insidan på mina vantar för en hel evighet sedan. Det blev väldigt hållbart och bra. Hon satte lapp både på tummen och insidan handen. Ett par vantar satte hon skinn på och ett par skoddes med alcantaratyg – båda varianterna höll utmärkt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s