Pläderar för annat än pläd

Äntligen – efter tre år och fyra månader – är min pläd färdig. Jag är väldigt nöjd med resultatet, men måtte jag komma ihåg hur segt det blev mot slutet när jag börjar fundera på restgarnsprojekt nästa gång. Det måste finnas många andra sätt att ta tillvara restgarner än att sticka plädar av dem.

Kanske blev den här lite onödigt stor. Här har jag vikt ut den i full storlek och då mäter den 125×180 cm.

När jag jämför min stickade pläd med dem jag virkat tidigare känns den stickade mer mjuk och följsam, men en nackdel är att den har en så tydlig rät- och avigsida vilket de virkade inte har.

Den stickade snoddkanten (i-cord-kant) ger både form och stadga åt pläden, och blir liksom pricken över i:et.


8 reaktioner på ”Pläderar för annat än pläd

  • Tack! Nu när jag ser resultatet kan jag väl säga att det inte spelar någon roll att det tog sådan tid att göra pläden, men det lär dröja innan jag ger mig i kast med ett så stort projekt igen.

   Gilla

  • Det skulle troligen kännas som det gick lite fortare … ;). Jag får erkänna att det trots allt finns några provlappar till ytterligare en pläd, virkade sådana, och de är faktiskt lite större än rutorna i dominopläden, så vem vet … Det kanske blir en pläd till någon gång i framtiden …

   Gilla

 1. Hej Ewa
  Jag har försökt sticka hålmönstrat som består av 4 varv där maskantalet skall vara delbart med 6 och man skall lägga till 3 maskor. Varv 3 innehåller en öht och mönstret är stickat i vitt, hoppas du vet vilket jag menar, hittar inget namn. Tänkte sticka en halsduk och lade upp 30 m + 3m.
  Jag får inte till det. Vad gör jag för fel? Med vänlig hälsning, Mariette

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s