Blåa fingrar

Gröna fingrar har man ju hört talas om, men blåa … ? Det förra kan jag inte säga att jag någonsin haft, men blåa upptäckte jag att jag fått igår kväll. Jag stickade på mina sockor av egenhändigt färgat garn, var inne på slutvarven och tyckte att effekten med ett mörkare tåparti blev riktigt snyggt. Det var då jag såg att fingarna blivit blåa. Det var tydligen överskottsfärg kvar i det mörkaste blå på garnet.

Skulle jag kanske använt handskar även när jag stickade?

Upprinnelsen till det här projektet var ett inköp av färg och en sockblank på Sy- och hantverksfestivalen häromåret. Jag ville se om sockorna verkligen blev lika när man gjorde så här – färgade en sockblank (som alltså är stickad med två trådar) som man repade upp. Du kan läsa lite om starten här. Och här ser du slutresultatet:

Ja, de blev verkligen lika, i stort sett identiska.

4 reaktioner på ”Blåa fingrar

  1. Så otroligt fina de blev. För många år sedan stickade jag en sockblank med dubbelt garn på min stickmaskin som jag sedan färgade. Det blev också sockor som blev lika. Jag har för mig att jag repade upp efter hand för att slippa trassel vid upprepningen. Repade du upp innan du stickade?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s