Sista paren ut

Höstterminen har gått obegripligt snabbt. Igår var det sista egentliga skoldagen. Några av mina elever i årskurs sex kämpade in i det sista för att bli färdiga med sina byxor. Här är några av de allra sista byxorna som lämnade slöjdsalen för i år:

Stolt och nöjd med pyjamasbyxor i flanell
Många sydde i joggingtyg …
och dekorerade med band eller
sydde sidfickor
Den här killen älskar shorts …

Min idé med byxprojektet var att eleverna trots relativt begränsade maskinsömnadskunskaper skulle få uppleva glädjen i att sy ett eget plagg. Jag sökte med ljus och lykta efter ett byxmönster med bara en bensöm för det skulle bli så få delar som möjligt att sy ihop. Eftersom jag inte hittade något ritade jag om ett gammalt mönster från 80-talet – sänkte midjan mitt fram, gjorde tre alternativa benvidder nertill och graderade upp en storlek.

Eftersom det inte fanns någon sidsöm att sy fast fickan i gjorde vi så här:

Eleverna sydde stickningar runt ficköppningarna, men detta är min visningsmodell som jag ska kunna vända ut och in på, fram och tillbaka om och om igen, för att man ska förstå hur fickan blir till, så därför finns ingen synlig söm runt ficköppningen på den här bilden.

2 reaktioner på ”Sista paren ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s