Röda vantar till mor

Mor önskade sig röda fingervantar i julklapp, vantar – inte handskar. Det fanns inte så många röda vantar överhuvudtaget i affärerna, och de jag hittade verkade inte så varma. Men i en garnaffär hittade jag ett härligt, mjukt garn i en fin, röd nyans, så det blev till att dagarna innan julafton börja sticka vantar till kära mor. De blev inte färdiga till julafton, så den ena såg ut så här när mor öppnade sin julklapp:


Förra gången jag stickade fingervantar (det var för länge, länge sedan) blev det bara en vante, men den här gången blev det faktiskt ett helt par till sist.

Jag hittade en bra beskrivning här. Flätorna finns inte med på beskrivningen. Dem har jag lagt till själv, efter inspiration på Ravelry.

Jag stickade med lång rundsticka upp till fingrarna. Fingrarna stickade jag med korta strumpstickor som jag hade hemma efter en period när jag stickade champagne-tomtar.

Garnet, nytt för mig, heter Sterk och är av alpacka, merinoull och nylon (40/40/20) och kommer från Du store alpakka. En angenäm bekantskap så det kan jag tänka mig att sticka något mer av. Stickstorlek: 3 mm

God jul kära mor!

2 reaktioner på ”Röda vantar till mor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s