Vad gjorde jag egentligen 2016

Så här i början på det nya året tyckte jag det kunde vara roligt att titta tillbaka på året som gått, göra en summering av min textila produktion om man så säger …

januari

IMG_4343

När Ida var hemma på jullov ville hon virka innetofflor. Vi gjorde en beskrivning tillsammans: Ida och Ewas virkade innetossor.

virkad pläd av mormorsrutor

Jag virkade äntligen den sista mormorsrutan till pläden jag påbörjade 2013. När jag sytt ihop pläden och virkat den avslutande picot-kanten runt om kände jag mitt rätt nöjd …

Vill du veta mer om det här eller något av de andra projekten kan du klicka på bilderna.

IMG_4465

Jag tog upp min yogaträning igen och stickade därför ett par yogasockar. Väldigt enkla att sticka!

I februari

IMG_4502

stickade jag Amy-sockorna, blev nöjd med hur flätorna möts vid tån:

IMG_4499

I mars

IMG_4473

fyllde svärmor och hennes särbo år och jag stickade sockor till dem i födelsedagspresent. Jag stickade i hälen efteråt på Göstas sockor. Beskrivning hittar du här: Dalasockor

I april

sydde jag den här kjolen efter en modell jag trivts väldigt bra med, men som blivit lite liten …

Maj

månad stickade jag färdigt min Loppa-kofta (eller Damejakka Loppa som den egentligen heter). 2016 var året då jag fick en ny favoritfärg: aubergine -eller vad man kallar den mörkbrunlila färgen i koftan. Till och med mina nya glasögonbågar går i samma nyans.

IMG_4976

I juni

sydde jag den här klänningen i ett Liberty-tyg:

IMG_5404 (3)

och en frotté-klänning

IMG_5542 (2)

av ett nästan 50 år gammalt tyg, tillklippt och klart och otroligt nog i precis rätt storlek!

I juli …

blev koftan Juni klar, och så blev det ytterligare en klänning:

IMG_5599 (3)

I augusti

var jag och Uffe bjudna på bröllop med dresskod somrigt festfin så jag sydde den här klänningen:

DSC_0745 (2)

 September

månad stickade jag min tredje Leftie

img_5982-2

och så stickade jag klart den här koftan med virkade knappar

img_5970

som ska matcha klänningen jag sydde i juni.

I oktober

testade jag dubbelstickning

img_6198-2

och sydde en klänning till (som jag visst inte fotograferat färdigsydd, det kommer!)

img_6022

Till FN-dagen virkade jag en fredsduva:

img_6183-3

I november

stickade jag en amöba-boa som skulle matcha dragkedjorna på min jacka :).

img_6216-2

Och så var beskrivningen på min virkade julgransmatta med i tidningen Land! Kul!

dsc_0028.jpg

December 2016

fullbordade jag äntligen en Key note efter att ha gjort åtskilliga försök – det första redan för två år sedan. Den här har My fått och nu ska Ida också få en kofta. Garnet har redan kommit med posten, jag avslöjar inte mer än att hon inte valt en Key note. Nästan synd, nu kan jag ju sticka den …

img_6280

Ja, så här när man tittar i backspegeln kan man konstatera att det ju faktiskt blev en del både stickat och sytt under året, trots det minskade inte tyg- och garnförråden ;).

Jag önskar er alla en God fortsättning på 2017!

Ewa

13 reaktioner på ”Vad gjorde jag egentligen 2016

 1. Fantastisk produktion! Och grattis till mattjobbet – det missade jag! Har beställt garn till en Keynote, kan bli så att jag hör av mig…! Just nu är det Loppan, väldigt rolig men en bit kvar.

  Gilla

  • Loppan tyckte jag också om att sticka, hände liksom något nytt hela tiden. Jag tycker mycket om den färdiga koftan, gillar att den är lite insvängd i midjan samtidigt som den har klassiskt uttryck med sitt ok och sina luser. Och så roligt med alla färgkombinationer som dyker upp i LoppKALen!

   Gilla

 2. Hej Ewa! Först vill jag tacka för alla trevliga inlägg på Tygochgarn som jag får ta del av via mail.

  Sen vill jag också ställa en fråga angående ett syprojekt som jag kört fast på. Den jacka, som jag sytt i rutig fleece till min man, visade sig vara för trång i ärmhålorna, trots att jag tagit mått på en parkas i rätt storlek. Det är inte första gången jag ritar ett mönster med hjälp av ett existerande plagg men den här gången blev det inte bra. Min fråga är nu om du tror att det skulle gå att sätta in en ”ruterformad” kil under armen och strunta i mönsterpassning. Man kanske måste bredda ”ruterformen” åt sidorna för ytterligare ökning av storleken på ärmhålet. Det är nog fräckt att besvära dig med en så´n fråga men det jag sett av dina projekt har skapat förtroende för ditt kunnande hos mig, och jag tror att för dig är min fråga enkel att svara på.(hoppas jag) Med vänlig hälsning Pia Stenius Blomquist

  Gilla

  • Vad roligt att du tycker om bloggen! Jag har varit med om att någon råkat klippa till fleece på fel ledd så plagget inte töjt sig som förväntat, men det är väl inte det som hänt dig.
   Jag tror att en ruterform kan fungera, där halva ruterformen går ut i ärmsömmen och halva ner i jackans sidsöm. Tänk på att göra den tillräckligt stor för det försvinner ju tyg till sömsmån från ruterformen när du syr ihop den med plagget. Prova att sprätta upp sömmen och titta när maken har jackan på för att få en ungefärlig uppfattning om hur stor ruterform som behövs. Jag hade sedan klippt till en ruterform (först i annat tyg om det börjar bli ont om jacktyg – tråkigt om man klippt för liten bit och sedan inte har tillräckligt till en till lite större) och tråcklat i. Provning igen! Då får maken en jacka han kan spänna musklerna i ;). Tips på hur du syr i kilar:
   http://home.swipnet.se/cybtex/sy/sew3_04.html

   Klicka för att komma åt sid3.pdf

   Lycka till! Berätta gärna hur jackan blev efter ändringen.
   Vänliga hälsningar Ewa Svensson

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s