Vad hände?

Läsare har undrat om något hänt eftersom jag inte bloggat på flera veckor. Saken är den att jag haft svårt att komma ut på Internet, men nu har jag fått hjälp av döttrarna med en nätverksåterställning så nu hoppas jag vara på banan igen.

Vad har då hänt sedan sist? Det är faktiskt mest mina elever som slutfört sina textila projekt. Ni måste bara få se några av femmornas broderade kuddar:

Vanligen får eleverna börja lära sig brodera korsstygn genom att brodera en ”ram” på 41 x 41 stygn med grovt ullgarn på grov aidaväv. Sedan är uppgiften att visa vems kudden är genom att brodera ett motiv innanför ramen som säger något om ägaren. Ibland hittar eleverna mönster på internet, ibland ritar de själva. Atlético Madrids logga och Batman-loggan är broderade efter pärlplattemönster från nätet.

img_2883

Maja kunde redan brodera korsstygn så hon började med snigeln i mitten. ”Det blev för fjuttigt. Jag får lägga till något-” tyckte hon. Jag föreslog olika långa langettstygn som gräs. Det blev väl OK tyckte Maja, men hon ville brodera mer så hon la till korsstygnsrader, och fler rader langett, och en sol med konturer runt …  Hon tog hem för att hinna förverkliga alla sina idéer och hemma hittade hon även den rätta turkosblå nyansen till himmel.

Nu är det jullov och jag har tagit tag i ett evighetsprojekt igen – ännu en pläd som jag påbörjade redan september 2015. Den blir säkert fin när den blir färdig, men jag har ännu inte vågat räkna ut hur många små rutor som behövs till en pläd på 120×170 cm …

IMG_5132 (2)

Jag varvar stickningen med att spela det här jätteroliga spelet som jag fick i julklapp.

img_6408

Två spelare har var sin spelplan som man bygger sig ett lapptäcke på.

img_6413Man ”köper” ”tygbitar” för knappar, och eftersom bitarna har olika form handlar det väldigt mycket om strategi. Jag kan verkligen rekommendera det här spelet!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s