Skära på tyg

img_6422Den här fina ostbrickan fick jag i julklapp av min syster. Den är tillverkad av ett afrikanskt tyg och björkfanér som bakats in i plast. I ett brev som följde med brickan kan man läsa:

SKYNKET tillhör den afrikanska kvinnans identitet. Det skyddar för både värme och köld, det uttrycker sorgen efter en anhörigs död. I det bär hon sina barn och allt som hämtas från åkern eller marknaden.

Arbetsdagen är tung och lång men skynket ger vardagen färg och form. Brickorna är skapade av ett typiskt afrikanskt skynke. Vinsten förmedlas genom Nkingas Vänner och gör det möjligt för alla fattiga kvinnor att tryggt föda sina barn på Nkinga sjukhus i Tanzania.

Jag trodde först det var en skärbräda, men jag tänker inte använda den som det efter att ha testat. Plasten blev lite repig. Min dotter tipsade om att gnugga med krossad valnöt – och vips syns inte reporna. Men jag är rädd om min fina bricka och kommer nog använda den mest som serveringsbricka i fortsättningen. Läs gärna mer om Skynket och hur du kan stödja verksamheten här.

 

2 reaktioner på ”Skära på tyg

  1. Lustigt! Idag fick jag en veckotidning i min hand,där jag kunde läsa
    om årets fantastiska kvinnor och bland andra även läsa om just dem,som
    du nämner.och deras vackra brickor.och så kom det en till dig också på jul-afton.Grattis

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s