Papegoja av broderad duk

I somras skrev jag om hur jag förberedde ett arbetsområde för åk 6 som gick ut på att eleverna skulle se möjligheter i att återbruka textilt material. Nu är de första fåglarna färdiga och jag bad en av eleverna att gästblogga om sin fågel:

papegoja

Jag har gjort en blomsterpapegoja av en gammal duk. Näbben och klorna har jag gjort av ett rosa velourtyg.

Detta arbetsområdet gick ut på att återbruka ett tyg som kan vara t.ex. gamla jeans, gardiner, dukar m.m. Uppgiften var att man skulle göra en valfri fågel med ett eget utryck så att man ser om det är en papegoja, örn, påfågel, anka …

Jag började med att välja tyg och vilken fågel som jag ville göra. Sen valde jag form, jag ritade av en mall på tyget. Jag sydde alla delarna till fågeln och sen stoppade jag med syntetvadd. Jag sydde fast delarna på kroppen för hand och sen sydde jag fast två knappar som ögon och några färgglada fjädrar.

Ett problem jag stötte på när jag skulle sy på vingarna och klorna var att det var svårt att få dem på samma höjd. Jag löste det genom att fråga Ewa och hon sa att jag skulle använda ett måttband och försöka få det rakt med hjälp av det.

Jag tycker att det har varit ett roligt arbete för att man har fått välja fritt vilken fågel man vill göra och uttrycka fågeln som man vill. Det är också kul att det har blivit en stor variation på fåglarna och att vi har kunnat få inspiration av varandra.

Jag tycker jag har varit ganska fokuserad på mitt arbete och därför tycker jag att jag har fått ett bra slutresultat. Har jag stött på problem så har jag frågat en kompis eller Ewa – både om hjälp och smakråd.

                                                                Kajsa

2 reaktioner på ”Papegoja av broderad duk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s