Amöba-boa

IMG_6216 (2).JPGNär vi skulle höstpromenera på stranden i söndags insåg jag att jag var i behov av en lila amöba-boa. Den blå jag redan har matchar inte dragkedjorna på min svarta jacka ;).

Lämpligt nog låg det lila finullsgarn i skåpet och bara väntade på att bli något – två nystan som jag köpte i våras när jag skulle sticka en kofta, men jag blev inte nöjd med nyansen så jag använde aldrig garnet då. Efter att ha stickat en bit började jag bli orolig för att garnet inte skulle räcka. Jag beklagade mig för syrran på telefon. Hon undrade  om jag inte bara kunde sticka in en frans här och där i ett annat garn. Hon är inte dum, min syster. Hon är inte så road av att handarbeta själv, i alla fall inte att sticka, men hon har många kreativa idéer. Tyvärr visade det sig att det inte bara fattades garn till några enstaka fransar utan en halv boa. Men jag hade tur som en tokig – garnaffären i stan hade garn som var väldigt likt det jag redan stickat med. Eller hur? Jag har fotograferat med skarven mitt fram för att nyansskillnaderna som finns skulle synas – men de syns inte på fotot :).

Modellen designades av Katarina Brieditis för DoRedo för sådär tio år sedan. Principen är lika enkel som genial:

IMG_6214.JPG

Kit med garn och beskrivning finns fortfarande i begränsad upplaga hos Östergötlands ullspinneri.

 

 

 

7 reaktioner på ”Amöba-boa

  1. Wow, vilken tur med garnet – jag ser verkligen inte färgövergången! Så rolig och annorlunda boa också, den ser ju helt livsfarlig ut när den ligger och krälar på golvet, men alldeles naturlig om halsen!

    Gilla

  2. Pingback: Boa | Anmaja

  3. Hej! Stickade min när mönstret kom ut och jag gillade den men den blev tvättad och blev förstörd. Ville göra en ny nu men hittar inte mitt mönster. Försökte köpa nytt men hittar inget hos Lstergötlands ullspinneri där jag köpte det. Så jag undrar om du kan berätta hur många maskor man lägger upp så kanske jag kan komma på hur jag börjar?/Med vänlig hälsning, Marianne

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s