Dubbelstickning del 2

IMG_6213.JPG

Nu är min grytlapp klar, men oblockad. Tyvärr gör nog inte blockningen underverk med mina lösa kanter, men det här var ju mitt första dubbelstickningsarbete så det får väl ses som helt OK. Felstickningen har jag valt att betrakta som ett pikant inslag, får nog bli mitt signum om jag stickar fler såna här. Det var roligt att sticka dubbelstickning och en grytlapp är ett precis lagom projekt att testa tekniken på. Det knepigaste var nog faktiskt att få till en snygg avmaskning. Jag kollade först på Drops instruktionsfilm som jag länkade till i förra inlägget, men tyckte inte att den avmaskningen matchade uppläggningen så jag knepade och knåpade lite på egen hand och tycker att jag fick till det till sist:

Uppläggning                                                                                  Avmaskning

Jag kan faktiskt inte riktigt förklara hur jag gjorde, men jag gjorde en virkad avmaskning, ungefär så här: ”jag virkade från grytlappens insida och virkade så att maskan blev avig på utsidan – jag virkade med ”fel färg” – sen virkade jag nästa maska på samma sätt så att jag hade två maskor på virknålen och sedan drog jag den maska jag gjorde senast genom den första … Hm … Skulle kanske behövas visas handgripligen, men just nu har jag inte tid att filma.

 

IMG_6203.JPG

Hanken har jag stickat, gick smidigt med extrakorta strumpstickor.

img_6195-2

Till sist en bild som visar dubbelstickningen princip: det som är rött på ena sidan är vitt på andra …

På bloggen DesignKatrina finns en bra beskrivning på hur man stickar dubbelstickning.

2 reaktioner på ”Dubbelstickning del 2

    • Tack själv för länk till underbart vacker halsduk. Först undrade jag om det inte blev en förfärlig massa garnändar att fästa (tänkte på restgarner) men insåg sen att finessen är att man stickar med ett garn som skiftar färg. Jag som inte ens skulle snegla på något nytt projekt … ;). Ska tipsa mina syföreningskompis om detta!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s