Rosa ludd

IMG_5611

Det här var sommaren då jag skulle ta itu med saker som ligger på vänt i projektskåpet. Men det kom annat emellan … Det här underbart ceriserosa garnet till exempel. När jag såg det i affären insåg jag att jag absolut behöver en luddig kofta som matchar min brokiga cerise klänning.

Först blev jag lite besviken när jag provstickade enligt stickfastheten på garnbanderollen. Det blev så glest. Skulle säkert bli en jättefin tröja, men så ville jag inte ha min kofta. Men med dubbelt garn blev det bra. Och då blev det samma stickfasthet som till en annan kofta jag stickat, så jag kunde använda den stickbeskrivningen rakt av utan att behöva räkna om en massa. Jippi!

Tänkte att jag som har samlat knappar i många år borde väl ha några som passar, men …

De stora rosa knapparna längst till vänster passar ju väldigt bra, men det fattas en. De små rosa päremoknapparna är nog i minsta laget – och lite väl skarpa i färgen. De silverfägade pärlemoknapparna med tulpaner har jag fått av min syster. De har redan använts i en lila linnebyxdress. Både byxor och jacka är utslitna men knapparna har jag sparat. Till sist testade jag de här smågalna godisliknande knapparna från den tid då jag köpte knappar bara för att de var roliga, fina eller vackra. De här ljusblå får väl sägas höra till till den första kategorin. Numera köper jag inte knappar förän jag behöver dem, har alldeles för många i mina gömmor som aldrig kommer till användning. De är sällan i rätt nyans, storlek eller så har man inte tillräckligt många. Men fortfarande sparar jag välbevarade knappar från uttjänta plagg. Jag trär dem på en stark tråd som jag knyter ihop till en ring, eller så trär jag knapparna på en säkerhetsnål som jag knäpper ihop. På så vis har jag alla knappar av samma sort på samma ställe.

IMG_0485

 

 

 

2 reaktioner på ”Rosa ludd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s