Uppgradering av syrummet

IMG_3775

Mitt syrum har uppgraderats till ateljé ;).

IMG_3776

Jag hittade den här fina skylten i en inredningsaffär när vi var på semester i Eskilstuna. I lampaffären tvärs över gatan hittade jag den här …

IMG_3767

en steglöst ställbar lampa med bra ljus som man skruvar fast i bordet.  Fäller man upp locket på ovansidan …

IMG_3769

får man fram ett förstoringsglas

IMG_3772

med rejäl förstoring. Det vill till att jag tar hand om händerna i vinter så att jag inte får torrsprickor som jag brukar, för de kommer väl att se groteska ut när jag tittar på dem genom det här förstoringsglaset :).  Men jag har just fått en salva av min far som han gör av ringblommor som lär vara bra mot torrsprickor så det blir nog bra med den saken.

Jag har redan haft stor glädje av lampan. Som jag berättat i ett tidigare inlägg har jag börjat sticka en kofta i ett garn av alpacka och silke, ett ljuvligt garn men ack så halt. Vid några tillfällen har jag råkat tappa en maska och då har den här lampan varit till nytta. Maskorna kryper nämligen inte bara iväg. De tycks krympa ihop också, så förstoringsglaset har behövts för att jag överhuvudtaget skulle kunna se dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s