Döskallesjal i repris

IMG_3353Den här sjalen är en födelsedagspresent till min syster.  Jag virkade en liknande till min ena dotter ifjol och då sa syrran att hon skulle kunna tänka sig en sån fast i svart. Jag la det på minnet och virkade en svart döskallesjal i början på sommaren. Sen har jag verkligen fått tänka mig för så att jag inte skulle råka försäga mig. Men idag har min kära syster fyllt år och öppnat sitt paket så nu är sjalen ingen hemlighet längre.  Jag valde att virka i ett garn som är av ungefär hälften bomull, hälften ull för att sjalen skulle bli både mjuk och lagom varm för åretruntbruk. Garnet heter Geilsk bomull och ull.

Det gick betydligt fortare att virka denna än den förra sjalen. Jag ser inte riktigt hur ett mönster är uppbyggt första gången jag följer det. De flesta mönster bygger på någon sorts logik, men jag har ofta lite svårt att upptäcka den. Sen man väl sett logiken behöver man inte läsa i beskrivningen hela tiden. Våran faster Lisa var fenomenal på att se hur ett mönster skulle virkas. Hon läste inga beskrivningar utan kunde bara genom att titta på en bild av exempelvis en virkad stjärna se hur den skulle göras.

Man kan virka ögonen till döskallarna på två sätt. Jag valde att virka dem separat och sedan virka fast dem, som det rekommenderades i beskrivningen i bloggen Kungen & Majkis.

IMG_3246

2 reaktioner på ”Döskallesjal i repris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s