Kortare liv

Nu är den klar, klänningen jag sytt efter ett mönster i Gertie´s New Book for Better Sewing. Modellen heter Seersucker Sundress. I stort sett är jag nöjd, men skulle jag sytt en till skulle jag kanske korta livet 3 cm för att få bättre proportioner liv-kjol.

IMG_3005

IMG_3010

Jag läste i boken om något som heter horsehair braid. Horsehair betyder ju tagel och jag förstår att det ska vara en sorts band som håller ut fållen nertill, men jag var lite otålig och ville få klänningen färdig så istället för att vänta tills sybehörsaffärerna öppnar igen på måndag letade jag upp det styvaste vliseline jag hade hemma och testade att stryka fast en remsa av det i fållen.

IMG_3014

Ringningen är fin att se på, men jag kände mig inte helt bekväm med den. Jag sydde fast band med tryckknappar vid axlarna så jag kan knäppa fast klänningen i bh:n. Då ser man inte axelbanden på bh:n och klänningen sitter där den ska :).

IMG_3015

Igår hade jag tagit på mig den här klänningen (som jag sydde häromåret):

image

och då sa maken: Jaha, den är färdig nu, den nya klänningen. Alltså, nu bara måste jag köpa tyg i andra färger – i de färger jag egentligen tycker bäst om. Annars ser ju inte folk att jag sytt något nytt ;).  Men det är svårt att hitta tyg ibland. Någon som har tips på tygaffärer on-line – eller IRL inte alltför långt från Halmstad?

7 reaktioner på ”Kortare liv

 1. Så fin! Ja tyger nära där man bor verkar vara en bristvara tyvärr. Jag kikar runt på Stof & Stil (har ju affär i Malmö), Tyg.se, Tygverket.se (har libertytygerna), Stoffemeyer.de, stoff-art.at, stoff-and-co.de och sen så har vi ju Mood´s i USA! Långt att åka men de har även försäljning via nätet. Kul bara att kika runt.
  Lycka till med tygletandet!

  Gilla

 2. Tygaffären i Göteborg har mycket. Italienska modetyger i Mölndal är också värd ett besök. Italienska modetyger har även web-shop. Annars får du väl ta en tur på kärringrallyt i Boråstrakten och ett besök på Skroten i Kinna.

  Gilla

  • Tack för alla dina tips! Kärringrallyt har jag och en kollega faktiskt pratat om, men vi har inte lyckats hitta någon tid då vi är lediga samtidigt :(. Det kan ju bli två heldagsutflykter – en till Borås och en till Göteborg. Något att se fram emot! 🙂

   Gilla

  • Hej Carina! Vad roligt att du tycker om mina klänningar. Tyget i den ärmlösa klänningen har jag köpt i en tygaffär i Halmstad, har för mig att jag sett det på någon online-butik nyligen men kan inte hitta det just nu. Om du menar det röda i den långärmade klänningen som jag fotograferat i snö så är det ett tyg från Panduro hobby. Jag har använt Panduro-tyger i flera av mina klänningar. Det är bra kvalté, lättstruket och lite kraftigare och med mönster som tilltalar mig. Båda klänningarna är sydda av vävda tyger i 100 % bomull. Vänliga hälsningar Ewa

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s