Infodring

Just nu är det nästan höstlikt väder här – och så sitter jag och syr på en ärmlös sommarklänning. Prövar ett mönster i Gertie´s New Book for Better Sewing, men är inte helt nöjd med passformen ännu. Jag syr in och jag syr ut, i sidorna och vid inprovningarna. Jag funderade till och med på att ta in lite vid axelsömmarna. Men då hade jag fått sprätta loss dragkedjan för att kunna dela på liv och klänning, för att sedan kunna vända ut infodringarna och … ja, ni hör ju själva: det blir ingen ändring av axelsömmarna på den här klänningen! Har just fått till den dolda dragkedjan hyfsat, efter att ha sprättat loss halva och sedan tråcklat innan jag sydde om den. Blotta tanken på att göra om det igen ger mig rysningar. Kanske kunde livet ha varit lite kortare också. Jag är ju inte så lång. Men då är vi där igen, att sy om dragkedjan lockar inte alls. Här är en bildserie på hur jag sydde infodringarna. Jag låter bilderna tala för sig själva.  Hör av dig om du undrar över något.

IMG_2866  IMG_2868 IMG_2870  IMG_2871 IMG_2873

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s