Påskmössa?

DSC_0010Förra inlägget handlade om en socka som påminde om lakrits. När jag tittar på fotot av den här mössan kommer jag att tänka på påskägg. Det är förmodligen färgerna som gör det.

Mössan är sista modellen jag virkat inför uppstarten med nya slöjdgruppen på fredag. Vi går ju en varmare årstid till mötes, men det finns ju de som vill ha mössa året om nuförtiden så jag har virkat en lite glesare mössa i ett bomullsgarn som kan passa som vår- och sommarmössa. Jag började med 80 luftmaskor, sedan 1 varv fasta maskor för fasta maskor känner de flesta redan till när de går i sexan. Därpå utökar vi maskrepertoaren med halvstolpar i 12 varv för att avsluta med hoptagningsvarv. Jag lägger en beskrivning under menyn Beskrivningar ovan för den som är intresserad.

Nu vill jag göra något icke-jobb-relaterat (lite knepigt när man har sin hobby som sitt jobb, svårt att skilja på fritid och arbete ibland!). Har redan fått inspiration till ett nytt projekt i en … deckare! Mer om det i slutet på veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s