Lakrits-sockan

IMG_2775Nu har jag äntligen fått till en lättstickad socka i hyffsad storlek. Det har varit mitt mål den senaste veckan eftersom jag nästa vecka ska starta upp en ny grupp i textilslöjd och arbetsområdet är garnteknik. Nu när vi förhoppningsvis snart har våren här kanske  man hellre vill göra sockor än vantar eller mössor. Garnet tog slut framme vid tån, så där fick det bli tvåfärgat ;). Men det blev bara snyggt, tycker jag. Blev så nöjd att sockan fick ett  namn. Det här är ju en lakrits-socka!

IMG_2768

Det finns redan beskrivning till den här modellen, men här kommer en principskiss för hur jag gjort just den här sockan:

rätstickad socka

 

 

 

 

Stickfasthet: 17 maskor rätstickning på stickor 4,5=10 cm

 

Sockan är lite stor på min fot men passar säkert bra på den som har storlek 38-39.

 

 

 

Skulle jag sticka ett par till mig själv (=storlek 36) skulle jag bara lägga upp 36 maskor. Vid tån skulle jag noga pröva att avsluta redan då det är 5 maskor kvar för att få tån lite mindre spetsig.

2 reaktioner på ”Lakrits-sockan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s